Trivia: Finals: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
*[[Finals]] werkt volgens de principes van het 'onzichtbare theater', een improvisatietechniek die bedacht is door de Braziliaanse theaterregisseur Augusto Boal. De acteurs, van wie een groot deel een theateropleiding volgt, horen vlak voor de scènes van de regisseur wat ze moeten doen en beginnen dan al improviserend te spelen. Alles moet zo naturel mogelijk overkomen: het moet niet op theater lijken. (Bron: Volkskrant 16 februari 2001)
*[[Finals]] werkt volgens de principes van het 'onzichtbare theater', een improvisatietechniek die bedacht is door de Braziliaanse theaterregisseur Augusto Boal. De acteurs, van wie een groot deel een theateropleiding volgt, horen vlak voor de scènes van de regisseur wat ze moeten doen en beginnen dan al improviserend te spelen. Alles moet zo naturel mogelijk overkomen: het moet niet op theater lijken. (Bron: ''de Volkskrant'' 16 februari 2001)


*De serie vertoont vaak overeenkomsten met het werkelijke leven van de acteurs. Maarten en Hester hebben niet alleen in [[Finals]] een relatie, maar ook in het echt. In de serie gaat Hester vreemd. En ook in werkelijkheid deed ze het met een ander. Bijna gelijktijdig met wat er in de serie gebeurde, ging het uit. Tussen Maarten en Hester is het inmiddels weer aan, wederom tegelijkertijd met de serie. (Bron: Volkskrant 16 februari 2001)
*De serie vertoont vaak overeenkomsten met het werkelijke leven van de acteurs. Maarten en Hester hebben niet alleen in [[Finals]] een relatie, maar ook in het echt. In de serie gaat Hester vreemd. En ook in werkelijkheid deed ze het met een ander. Bijna gelijktijdig met wat er in de serie gebeurde, ging het uit. Tussen Maarten en Hester is het inmiddels weer aan, wederom tegelijkertijd met de serie. (Bron: ''de Volkskrant'' 16 februari 2001)


*Omstanders weten vaak van niets. De serie speelt in postkantoren, cafés, treinen, ziekenhuizen en laat mensen soms verbijsterd achter. Nietsvermoedende voorbijgangers wandelen het internetcafé binnen, waar een groot deel van de opnamen plaatsvindt, en bestellen koffie. De acteurs stapten ook naar de politie, omdat Rosa op straat door een acteur werd geslagen. De agent nam keurig een verklaring op zonder te weten dat het allemaal onecht was. (Bron: Volkskrant 16 februari 2001)
*Omstanders weten vaak van niets. De serie speelt in postkantoren, cafés, treinen, ziekenhuizen en laat mensen soms verbijsterd achter. Nietsvermoedende voorbijgangers wandelen het internetcafé binnen, waar een groot deel van de opnamen plaatsvindt, en bestellen koffie. De acteurs stapten ook naar de politie, omdat Rosa op straat door een acteur werd geslagen. De agent nam keurig een verklaring op zonder te weten dat het allemaal onecht was. (Bron: ''de Volkskrant'' 16 februari 2001)


* NRC-columnist [[Maarten Huygen]] leverde bij zijn redactie een recensie in over [[Finals]] waarin hij de serie besprak alsof het een echte documentairereeks was. Een alerte eindredacteur moest hem corrigeren. Huygen voelde zich bedrogen. 'In een democratie is het belangrijk dat er onderscheid wordt gemaakt tussen verzonnen en echt', schreef hij. (Bron: Trouw 30 juni 2001)
* NRC-columnist [[Maarten Huygen]] leverde bij zijn redactie een recensie in over [[Finals]] waarin hij de serie besprak alsof het een echte documentairereeks was. Een alerte eindredacteur moest hem corrigeren. Huygen voelde zich bedrogen. 'In een democratie is het belangrijk dat er onderscheid wordt gemaakt tussen verzonnen en echt', schreef hij. (Bron: ''Trouw'' 30 juni 2001)


[[Finals|Terug naar productie]]
[[Finals|Terug naar productie]]

Versie van 11 nov 2009 12:19

  • Finals werkt volgens de principes van het 'onzichtbare theater', een improvisatietechniek die bedacht is door de Braziliaanse theaterregisseur Augusto Boal. De acteurs, van wie een groot deel een theateropleiding volgt, horen vlak voor de scènes van de regisseur wat ze moeten doen en beginnen dan al improviserend te spelen. Alles moet zo naturel mogelijk overkomen: het moet niet op theater lijken. (Bron: de Volkskrant 16 februari 2001)
  • De serie vertoont vaak overeenkomsten met het werkelijke leven van de acteurs. Maarten en Hester hebben niet alleen in Finals een relatie, maar ook in het echt. In de serie gaat Hester vreemd. En ook in werkelijkheid deed ze het met een ander. Bijna gelijktijdig met wat er in de serie gebeurde, ging het uit. Tussen Maarten en Hester is het inmiddels weer aan, wederom tegelijkertijd met de serie. (Bron: de Volkskrant 16 februari 2001)
  • Omstanders weten vaak van niets. De serie speelt in postkantoren, cafés, treinen, ziekenhuizen en laat mensen soms verbijsterd achter. Nietsvermoedende voorbijgangers wandelen het internetcafé binnen, waar een groot deel van de opnamen plaatsvindt, en bestellen koffie. De acteurs stapten ook naar de politie, omdat Rosa op straat door een acteur werd geslagen. De agent nam keurig een verklaring op zonder te weten dat het allemaal onecht was. (Bron: de Volkskrant 16 februari 2001)
  • NRC-columnist Maarten Huygen leverde bij zijn redactie een recensie in over Finals waarin hij de serie besprak alsof het een echte documentairereeks was. Een alerte eindredacteur moest hem corrigeren. Huygen voelde zich bedrogen. 'In een democratie is het belangrijk dat er onderscheid wordt gemaakt tussen verzonnen en echt', schreef hij. (Bron: Trouw 30 juni 2001)

Terug naar productie