Categorie:Ziekenhuisserie

Uit B&G Wiki
Versie door Psamwels (overleg | bijdragen) op 18 feb 2010 om 10:42
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Naast de meer gevestigde genres als soap, politieserie en comedy, is in het afgelopen decennium een opleving van het ziekenhuisdrama te signaleren. Na Medisch Centrum West is het een tijdje stil geweest rondom dit genre, maar met series als IC en Hartslag valt het opnieuw in de smaak bij het grote publiek.

Centraal staat de gang van zaken in een fictief ziekenhuis of dokterspraktijk waar persoonlijke intriges veelal de boventoon voeren. De hoofdkarakters komen in elke aflevering voor dilemma's te staan. Of dit nu in de operatiekamer plaatsvindt of daarbuiten, er zijn altijd gevoelens in het geding. Liefdesperikelen worden omringd door medische kwesties waarbij levens op het spel kunnen staan.

Een strikt afgebakend genre is de ziekenhuisserie allerminst. Het ziekenhuis fungeert immers vaker als decor in andere dramavormen. Zo speelt de soap Onderweg naar morgen, die ook wel beschouwd wordt als de opvolger van MCW, zich voornamelijk af in een academisch ziekenhuis. De manieren waarop artsen (in wording) en verpleegsters hun carrière en sociale leven in balans proberen te houden in light-dramaseries als De co-assistent en S1ngle resulteren vaak in komische situaties.

Pagina’s in categorie "Ziekenhuisserie"

Deze categorie bevat de volgende 10 pagina’s, van de 10 in totaal.