De factor Rolf

Uit B&G Wiki
Versie door Renekoenders (overleg | bijdragen) op 10 feb 2012 om 08:48
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode2002
Beschikbaar in archiefBeeld en geluid
GenreSpelprogramma
Decennia2000-2009
Lengte44’07”
MediumTelevisie

De factor Rolf titel.jpg De factor Rolf 2002.jpg

Beschrijving

De factor Rolf is een kennisquiz bestaande uit acht losse afleveringen waarin twee bekende Nederlanders het tegen elkaar opnemen. De winnaar mag 2500 euro storten op de rekening van een zelfgekozen goed doel. Het tempo van de quiz is laag. Dit komt omdat er ruimte is om de gasten aan het woord te laten om een toelichting te geven bij de vragen. Hierdoor komen er interessante gesprekken tussen de gasten en de presentator.

De quiz bestaat uit drie ronden. In de eerste ronde worden er vragen gesteld uit een categorie die past bij het vakgebied van de gast. De vragen in de tweede ronde gaan over drie overeenkomstige interesses van de gasten. De factor Rolf onderscheidt zich van andere quizshows doordat de presentator, Rolf Wouters, in ronde drie het opneemt tegen de winnaar van de eerste twee ronden. Een notaris zorgt voor een eerlijk spel verloop. “In theorie kan ik dus als winnaar uit de bus komen, maar dat is niet de bedoeling. Het is mijn taak om de finalist wat langer van de overwinning af te houden”, aldus Rolf Wouters in een interview met de Telegraaf.

Makers

Producenten Frank de Jonge, Rolf Wouters

Uitvoerend Producenten Paul Cormont, Remco Garcia

Regisseur Charles Ruys

Eindredacteur Linde de Jong

Productieleider Sjoukje Cappendijk

Notaris Nick van Buitenen

AVRO Jenny Puzelik, Mia Plu

Format Rights © 2001 Redforest TV, AVRO, IDTV

Achtergrondinformatie

In 2003 wordt De factor Rolf genomineerd voor een Rose d’Or (Gouden Roos) in de categorie gameshows op het 43ste Rose d’Or-festival. Het Rose d’Or-festival is een internationaal televisiefestival.