Erik Felderhof (producer)

Uit B&G Wiki
Versie door Tvfan (overleg | bijdragen) op 3 jan 2023 om 20:23 (→‎Prijzen en onderscheidingen)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Erik Telly Awards.jpg

NaamErik Felderhof
GeborenZeist, 1 juli 1984
Functies Producent
Bekend vanVilla Felderhof
Periode actief2003-heden
Werkt samen metRik Felderhof, Bernard Prins, Agneet Dirkmaat, Jan van Dalen, Winston Gerschtanowitz, Astrid Moermans, Hans Melissen, John de Mol, Femke van der Horst, Reinout Oerlemans
TriviaTrivia


Erik Felderhof, is de zoon van de succesvolle programma-maker Rik Felderhof en de kleinzoon van radio icoon Herman Felderhof. Erik groeit op in Zeist samen met zijn zus Danielle, moeder Rita en vader Rik Felderhof. Erik behaalt zijn bachelor in Marketing & Communications aan The New School for Information Services in Amsterdam en volgt de Media Academie in Hilversum.

Erik is in Nederland vooral bekend vanwege zijn productionele bijdrage op jonge leeftijd (18) aan Villa Felderhof. Erik produceerde zeven seizoenen in Zuid-Frankrijk met het kleine team dat verantwoordelijk was voor het succesvolle televisie programma.

Samen met Rik Felderhof in het Ronald McDonald Huis in Utrecht

Vervolgens start hij zijn eigen media bedrijf en is hij onder andere verantwoordelijk voor het marketing succes van De Vliegenvanger boekenserie (150.000 exemplaren verkocht) die hij i.s.m. zijn vader Rik Felderhof uitbrengt. Na dit succes volgen samenwerkingen met verschillende media partijen, o.a. TMG (Telegraaf Media Groep), DPG Media en TALPA.


Het nationale succes trekt de aandacht van buitenlandse organisaties en in 2016 verhuisd Erik samen met zijn vrouw Masha naar de Verenigde Staten waar hij als uitvoerend producent o.a. voor PBS (https://www.pbs.org/) TV programma's produceert. Erik woont samen met zijn vrouw Masha en dochter Harper in Los Angeles.


Prijzen en onderscheidingen

Webby Awards 2022 | Variety & Reality

Telly Awards 2021 | General: Television - Social Responsibility

Telly Awards 2021 | General: Television - Remote Production

Telly Awards 2021 | General: Television - Public Interest/Awareness

European Independent Film Award (2021)

Telly Awards 2020 | Documentary: Series

Telly Awards 2020 | Television: Social Impact

De Gouden Televizierring voor Villa Felderhof

Publicaties

De Vliegenvanger (2011).