Laagfrequentlamp: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Een laagfrequentlamp (lf lamp)heeft tot taak het laagfrequente signaal in de radio te versterken zodat het door de luidspreker kan worden weergegeven. Laagfrequent ...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
(3 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Een laagfrequentlamp (lf lamp)heeft tot taak het laagfrequente signaal in de radio te versterken zodat het door de luidspreker kan worden weergegeven. Laagfrequent betekent geluid met een frequentie in het gebied dat wij kunnen horen. Het gebied reikt tot ongeveer 20.000 [[Hertz]]. De lf lamp bevindt zich aan het einde van de weg die het ontvangen signaal in de ontvanger aflegt.  
Een laagfrequentlamp (lf-lamp) heeft tot taak het laagfrequente signaal in de radio te versterken zodat het door de luidspreker kan worden weergegeven. Laagfrequent betekent geluid met een frequentie in het gebied dat wij kunnen horen. Het gebied reikt tot ongeveer 20 [[kilohertz]]. De lf-lamp bevindt zich aan het einde van de weg die het ontvangen signaal in de ontvanger aflegt.  
Aan het begin van de ontvanger wordt het door de antenne opgevangen signaal door een hoogfrequent (hf) versterkingstrap versterkt en daarna door de [[detector]] geleid. Het lf signaal wordt door de [[detector]] van de draaggolf gescheiden en naar de lf versterking geleid.
Aan het begin van de ontvanger wordt het door de antenne opgevangen signaal door een hoogfrequent (hf) versterkingstrap versterkt. Dit hf signaal, 1000 Kilohertz en hoger, wordt daarna ter [[detectie]] door de detector geleid. Hier wordt het lf-signaal van de draaggolf gescheiden en naar de lf-versterking geleid.
 
[[category:techniek]]

Huidige versie van 27 aug 2012 om 10:58

Een laagfrequentlamp (lf-lamp) heeft tot taak het laagfrequente signaal in de radio te versterken zodat het door de luidspreker kan worden weergegeven. Laagfrequent betekent geluid met een frequentie in het gebied dat wij kunnen horen. Het gebied reikt tot ongeveer 20 kilohertz. De lf-lamp bevindt zich aan het einde van de weg die het ontvangen signaal in de ontvanger aflegt. Aan het begin van de ontvanger wordt het door de antenne opgevangen signaal door een hoogfrequent (hf) versterkingstrap versterkt. Dit hf signaal, 1000 Kilohertz en hoger, wordt daarna ter detectie door de detector geleid. Hier wordt het lf-signaal van de draaggolf gescheiden en naar de lf-versterking geleid.