Nanda Lofvers

Uit B&G Wiki
Versie door Renekoenders (overleg | bijdragen) op 9 jan 2012 om 13:28
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Nanda Lofvers

NaamNanda Lofvers
GeborenHilversum, 1972
Functiesomroeper, presentator, redacteur
Bekend vanWakend Oog , 112 zomer
Periode actief1994 - heden
Werkt samen metRobert Jensen, Ivo Niehe
GalleryGallery

Nanda Lofvers in de media
Oeuvre Nanda Lofvers

Nanda Lofvers is iemand die altijd op zoek is naar een nieuwe uitdaging. In haar carrière vertaalt dit zich dan ook naar werk op veel uiteenlopende vlakken. Zo is ze de personal assistant van onder andere Robert Jensen en Ivo Niehe, is ze als omroepster één van de gezichten van het commerciële Veronica en presenteert ze bij de omroep een aantal programma’s. Maar haar ambitie ligt niet zozeer bij de televisie. Als P.A. is ze ook werkzaam buiten de omroepwereld.

Nanda is geboren in de mediastad Hilversum. Voor haar studie verhuist ze naar Groningen, haar vader komt er vandaan en ze heeft het idee dat daar haar wortels liggen. Aan de Rijksuniversiteit Groningen haalt ze haar propedeuse in kunstgeschiedenis. Datzelfde jaar komt ze voor de provincie uit als Miss Groningen. Irene van de Laar wint de Miss Universe verkiezing maar de deuren naar de mannequin wereld zijn voor Nanda dan wel geopend. Zo loopt ze onder andere shows voor Mart Visser en Edgar Vos, doet ze mee aan een grote campagne voor Sloggi en een kerst editie van Gossard (een groot lingeriemerk). Eind van dat jaar verhuist ze naar Utrecht waar ze verder gaat met haar studie kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Hier rondt ze een aantal jaar later haar dubbele specialisatie af in iconografie en kunstbeleid en management.

In 1994 komt ze terecht bij de Holland Media Groep. HMG zoekt studentes voor receptiewerkzaamheden en het is voor haar een handige bijbaan. Na een tijdje wordt haar studie minder zwaar en kan ze parttime gaan werken. Zo komt Nanda uiteindelijk bij Veronica terecht. In 1997 gaat ze aan de slag als personal assistent voor Robert Jensen. Na een tijdje vraagt Unico Glorie, de baas van Robert, haar om een screentest te doen. In eerste instantie denkt Nanda dat dit niet echt iets voor haar zal zijn, maar ze laat zich toch overhalen tot het doen van een screeentest. Ze is bloednerveus en de warme studiolampen maken het er niet beter op. De reacties zijn echter positief en ze wordt gevraagd als nieuwe omroepster. Eerst kan ze dit nog combineren met haar baan als P.A. maar later besluit ze zich toch volledig op het omroepen en haar redactiewerkzaamheden bij Veronica programma’s te storten. Zodoende gaat ze na twee jaar weg bij Jensen.

Nanda werkt ook een tijdje voor het programma 112 Weekend. Hiervoor doet ze redactiewerk. Uiteindelijk neemt ze de presentatie van 112 Zomer voor haar rekening. Echter, als de omroepers van televisie verdwijnen, stopt dit programma ook vrij snel. Nanda werkt nog aan een aantal andere programma’s mee. Zo speelt ze in het Wakend oog het uitdagende vriendinnetje van Sjaak Bral, en verder draagt ze bij aan Hier aarde en Let’s role. Laatstgenoemde is een pilot voor een Engels spelprogramma, wat later wordt verkocht aan het buitenland. Nanda helpt mee met het ontwikkelen van het nieuwe spel en doet tevens de presentatie. Voor de Deutsche D-Mark show is ze de assistente van de vrouwelijke showmaster. Toch geeft ze de voorkeur aan het werk achter de schermen, omdat ze dan meer inhoudelijk bezig is.

Na haar televisiewerk pikt ze de draad op van haar P.A. werkzaamheden. Ze gaat aan de slag bij Ivo Niehe Producties en werkt hier voor Ivo zelf. Door haar werkzaamheden krijgt ze veel mee van de TV Show, wat ze ziet als een geweldige ervaring. Als het bedrijf gaat fuseren met Stokvis Producties vraagt ze zichzelf af of er niet nog iets anders voor haar is weggelegd dan een carrière binnen de televisiewereld en besluit ze haar horizon te verbreden.

Ze blijft werkzaam als P.A., maar ze beperkt zich niet tot de mediawereld. Zo werkt ze onder andere bij ICI, een bedrijf dat geur- en smaakstoffen ontwikkelt, en voor Klaas Wagenaar, de CEO van Getronics. Als dit bedrijf een fusie aangaat met KPN besluit ze een sabbatical te nemen en zich, na al die jaren hard gewerkt te hebben, een jaar lang op het gezinsleven te storten (ze heeft inmiddels 3 kinderen). In 2009 accepteert ze een baan bij Tendris en werkt daar voor Ruud Koornstra. Wanneer Stamford Partners (een investment bank) echter op haar pad komt besluit ze op dit aanbod in te gaan en neemt ze daar de rol van executive assistent op zich. Naast haar werkzaamheden als PA haalt ze ook haar papieren als Yogi (Yoga docente) en geeft ze les aan peuters, kleuters en pubers. Ze is druk bezig met het ontwikkelen van een yogavorm waarbij pasgeborenen en moeders in een ontspannen omgeving aan hun band en ‘nieuwe fase in hun leven’ kunnen werken. In januari 2011 voert ze dit plan voor het eerst uit bij Ukkepukken in Hilversum.

In 2011 is Nanda Mrs. World Netherlands. Ze doet in Orlando, Florida mee aan één van de grootste Beauty Pageants ter wereld. Op 14 december 2011 wint ze daar de Award voor Mrs. World Fitness.