Telekids: Het monster van Toth

Uit B&G Wiki
Versie door Samba-boy (overleg | bijdragen) op 14 okt 2014 om 20:47 (→‎Beschrijving)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode1999
Beschikbaar in archiefNiet beschikbaar
GenreSpeelfilm
Decennia1990-1999
Lengte60'30
MediumTelevisie
TriviaTrivia

Title 1999) Het monster van Toth 5.jpg

Het monster van Toth 3.jpg Het monster van Toth 6.jpg


Beschrijving

Telefilm waarin Irene Moors en Carlo Boszhard via een tijdmachine in de middeleeuwen belanden en het opnemen tegen het monster van Toth. Volgens een legende bestaat er een gevaarlijk monster dat bij volle maan al vele inwoners van Toth heeft vermoord. Niemand gelooft deze legende, totdat een wachter van Koning Magnus en Koningin Gwendel wordt aanvallen door het monster. De koningin wil het monster koste wat kost vangen, maar de koning is niet overtuigd. Tovenaar Merlijn vertelt dat de heks Grisela misschien meer weet van het monster. Net wanneer ze besluiten haar te lokken door de wachter ingesmeerd met honing aan een paal te binden (Grisela is dol op mensenvlees) en haar gevangen te nemen door haar bezem te ontnemen (haar toverkracht zit in de bezem) komen Carlo en Irene uit de lucht gevallen.

Een paar honderd jaar later zijn Carlo en Irene namelijk op een rondleiding in het oude kasteel van Toth. Wanneer ze een foto willen nemen vanuit de tijdmachine die daar staat opgesteld en Irene op het verkeerde knopje drukt, worden ze getransporteerd naar de zeventiende eeuw. Ze worden door de koning en koningin als lokaas gebruikt, maar nadat ze gevangen is maakt Grisela de koning en koningin wijs dat Carlo het monster is. Irene geeft een emotioneel pleidooi en op een haar na ontsnapt hij aan een onthoofding, worden ze gevangen genomen en wacht het volk van Toth op zijn transformatie, al feestend en drinkend. Maar in de tussentijd herovert Grisela haar bezem en gebruikt ze haar krachten om het eerder volle maan te laten worden...

De film wordt voor het eerst uitgezonden tijdens tijdens de laatste uitzending van Telekids op 2 oktober 1999 evenals op prime time met kerst datzelfde jaar, en zijn er herhalingen geweest op Yorin, RTL4 en RTL Telekids.

Makers

Uitvoerend Producent Daphny Muriloff

Scenario Irene Moors, Carlo Boszhard

Regie Carlo Boszhard, Armando de Boer

Productie: RTL Nederland

Cast

Koning Magnus - Carlo Boszhard

Koningin Gwandel - Irene Moors

Merlijn de tovenaar / rondleider van het kasteel - Bert Johan van Goor

Grisela de heks / Vrouw van de rondleider - Daphny Muriloff

Monster - Eric van Heesel

Nar - Benny Dunker

Wachter 1 - Bram Steenhuizen

Wachter 2 - Joost van Gunter

Wachter 3 - Wim Plomo

Meisje in bos - Saskia Hoekstra

Burger 1 - Bart de Bas

Burger 2 - Marien van der Kooij

Verteller - Hero Muller

RTL4