Veronica totaal: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Regel 16: Regel 16:
===Beschrijving===
===Beschrijving===


Magazine met een mengelmoes van actualiteiten en amusement. Qua inhoud verandert het programma per uitzending. Zo is er de "Will wil wel-kwis" met [[Will Luikinga]], sport met [[Theo Duivenbode]], "Popjournaal" door [[Lex Harding]] en aandacht voor actualiteiten met [[Felix Huizinga]]. Daarnaast bevat het programma zo nu en dan de rubriek "Vriendendienst" waarin een team van vertrouwensmensen problemen van jongeren behandelen. Ook is er af en toe een "Veronica extra". In de tweede aflevering bevat de rubriek een profiel van Paul McCartney.
Magazine met een mengelmoes van actualiteiten en amusement. Qua inhoud verandert het programma per uitzending. Zo is er de "Will wil wel-kwis" met [[Will Luikinga]], sport met [[Theo Duivenbode]], "Popjournaal" door [[Lex Harding]] en aandacht voor actualiteiten met [[Felix Huizinga]]. Daarnaast bevat het programma de rubriek "Vriendendienst" waarin een team van vertrouwensmensen problemen van jongeren behandelen. Ook is er af en toe een "Veronica extra". Vaak staat hierin een popster centraal. De tweede aflevering bevat de rubriek een profiel van Paul McCartney.
 
De quiz van [[Will Luikinga]] wordt na enkele uitzendingen geschrapt. Wel blijft Luikinga voor ''Veronica Totaal'' actief binnen zijn eigen rubriek "Will wil wel". De nieuwe versie is geen quiz, maar een blokje waarin Luikinga op zoek gaat naar merkwaardige zaken in de samenleving. Gedurende de run van het programma komen er ook nieuwe rubriekjes bij zoals de politieke rubriek "De Hooge Heeren" door [[Enno Rijpma]].


===Makers===
===Makers===

Versie van 12 jan 2011 14:17

Periode1976-1980
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genreoverig
Decennia1970-1979,
1980-1989
Lengte50'00"
MediumTelevisie


Beschrijving

Magazine met een mengelmoes van actualiteiten en amusement. Qua inhoud verandert het programma per uitzending. Zo is er de "Will wil wel-kwis" met Will Luikinga, sport met Theo Duivenbode, "Popjournaal" door Lex Harding en aandacht voor actualiteiten met Felix Huizinga. Daarnaast bevat het programma de rubriek "Vriendendienst" waarin een team van vertrouwensmensen problemen van jongeren behandelen. Ook is er af en toe een "Veronica extra". Vaak staat hierin een popster centraal. De tweede aflevering bevat de rubriek een profiel van Paul McCartney.

De quiz van Will Luikinga wordt na enkele uitzendingen geschrapt. Wel blijft Luikinga voor Veronica Totaal actief binnen zijn eigen rubriek "Will wil wel". De nieuwe versie is geen quiz, maar een blokje waarin Luikinga op zoek gaat naar merkwaardige zaken in de samenleving. Gedurende de run van het programma komen er ook nieuwe rubriekjes bij zoals de politieke rubriek "De Hooge Heeren" door Enno Rijpma.

Makers

Presentatie Will Luikinga, Theo van Duivenbode, Lex Harding, Felix Huizinga, Tom Collins, Gerard van Wijk, Enno Rijpma

Redactie Tineke Vos, Kees Krul, Bert Tigchelaar, Bram Kaskens, Felix Huizinga,

Decor Arnold Kroon

Productie Leo van der Groot, [[Piet Hein Broenland, Freddy Huizinga

Productie-assistentie Marijke de Jong

Regie-assistentie Hetty Eijbers

Regie Henny Budie

VOO