Willem Oltmans (1925-2004) - De man van 8 miljoen

Uit B&G Wiki
Versie door Avdpasch (overleg | bijdragen) op 17 nov 2010 om 13:48 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 2008 | archief_link = [http://www.surfmedia.nl/medialibrary/item.html?id=QDM2DakFJLVfFuUaCeRoxifR&highlight=%7B%22query%22%3A%5B%22pro...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode2008
Beschikbaar in archief[1]
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte39'46"
MediumTelevisie


Beschrijving

Deze 39 minuten durende documentaire Profiel:Willem Oltmans van de Humanistische Omroep gaat over de Nederlandse journalist Willem Oltmans (1925 - 2004). Ter nagedachtenis van Oltmans wordt het leven van de journalist in deze documentaire in beeld gebracht. Deze documentaire toont een aantal interviews met Oltmans en archiefmateriaal wat de man over de jaren heen als politiek journalist zijnde heeft verzameld.
Onder andere worden fragmenten uit verschillende jaren getoond uit de journalistieke carrière van Oltmans. Er wordt ook uit zijn dagboek voorgelezen, welke hij vanaf zijn achtste jaar bij heeft gehouden. Tijdens deze voorleessessies worden een aantal foto’s over het verleden van Oltmans getoond.
De interviews met Oltmans die worden getoond maken snel duidelijk wat voor persoon Oltmans is. Hij draait nergens omheen, laat niet over zich heen lopen, is recht voor zijn raap en is niet bang om op televisie te schelden.


Makers

Filmmakers Maud Keus
Montage Martin de Vries
Audiomixage Ruud de Boer
Leader ontwerp Paul Vleeshouwer
Leader muziek Jeroen Kuitenbrouwer
Productie Profiel Hedy Uilenberg
Eindredactie Profiel Marc Josten
Zendgemachtigde Humanistische Omroep

Achtergrond informatie