Cindy Pielstroom

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Cindy Pielstroom (1999)

NaamCindy Paulina Pielstroom
GeborenAmsterdam, 3 augustus 1970
Functies omroeper, presentator, redacteur
Bekend vanRad van fortuin, Game Force One, VIPS, @ Cindy's
Periode actief1996 - heden
Werkt samen metHans van der Togt, Pascalle van Egeraat
GalleryGallery
Externe infoConnecting People

Globalicious

Extrema BV

Cindy Pielstroom in de media
Oeuvre Cindy Pielstroom

Cindy Pielstroom is met haar verschillende kapsels en haarkleuren een opvallende verschijning op de televisie. Grote bekendheid krijgt ze als de assistente van Hans van der Togt bij het populaire Rad van fortuin. In haar tijd als omroepster bij het commerciële Veronica wordt haar wel eens gezegd dat ze het rustiger aan moet doen met haar kleding en uiterlijk. De eerste keer dat ze onaangekondigd van blond naar knalrood gaat zorgt bijna voor haar ontslag. Gelukkig loopt het met een sisser af en worden de telkens veranderende looks haar trademark.

Cindy wordt geboren in Amsterdam. Daarna verhuist ze en doorloopt ze, mavo, havo en vwo in Hoorn. Wanneer ze mee doet aan een Miss verkiezing wordt haar aangeraden zich aan te melden bij een modellenbureau en als ze een jaar of achttien is heeft ze haar eerste opdrachten. Eerst combineert ze het modellenwerk een tijdje met haar school, maar als ze gevraagd wordt voor de Fashions (de professionele afdeling van haar modellenbureau) besluit ze niet verder te leren en zich te storten op een modellencarrière. In eerste instantie doet ze modellenwerk in Nederland en Duitsland. Als ze voor werk in Spanje wordt gevraagd verhuist Cindy naar Barcelona. Deze wereldstad fungeert twee tot drie jaar als haar thuisbasis. Als model doet ze daar veel lingeriewerk, bruidskleding en commercials.

In 1996 verhuist Cindy terug naar Nederland en is het tijd voor iets anders. Haar modellenleven zegt ze gedag wanneer ze wordt aangenomen als de nieuwe 'Leontine' bij Rad van fortuin. Als Leontine Ruiters echter in 1997 ineens terug wil naar het programma voelt Cindy de bui hangen. Ze belt de baas van Veronica en weet er een dealtje uit te slepen: Leontine krijgt Cindy’s baan bij Rad van fortuin en Cindy neemt Leontines omroepbeurten over bij Veronica. Ze heeft overigens nooit geambieerd om voor de televisie te werken. In eerste instantie wil ze actrice worden, maar een soort faalangst weerhoudt haar ervan auditie te doen voor de toneelschool.

Naast haar werk als omroepster loopt Cindy stage bij Call TV. Ook hier stapt ze zelf op af. Ze ontmoet tijdens de lunch wat mensen en ze vraagt of ze als stagiaire mag komen werken. Omdat ze toch nog niet echt weet wat ze wil gaat ze daar een tijdje gratis aan de slag en doet redactie- en productiewerk. Van alle programma’s die zij presenteert, behalve van Game Force One en Digitale revolutie, doet ze de redactie en productie. Digitale revolutie vindt ze erg leuk. Het programma draait om alles wat vernieuwend en in opkomst is op het gebied van nieuwe media. Na een tijdje sluipt de sleur in het programma. Als ze op reportage is bij een bedrijf waar rolgordijnen worden gemaakt belt ze de redactie op; dit heeft niets met digitale revolutie te maken. Zulke voorvallen zorgen er voor dat ze op een gegeven moment niet meer achter het programma staat en ermee stopt.

Ze vindt het kinderprogramma @ Cindy’s het leukste programma dat ze heeft gedaan. Niet alleen heeft ze dit programma zelf opgebouwd, ze kan er alles in kwijt wat ze wil: ze kan zich lekker de hele dag verkleden en met kinderen spelen. Het programma wordt stopgezet, omdat het volgens de directie te weinig oplevert. Cindy is het er niet mee eens: het is het best scorende kinderprogramma van dat moment. Ze stuurt haar directeur een boze brief en neemt ontslag, ook als omroeper. Als ze later wordt teruggevraagd door Yorin, slaat ze het aanbod af. Drie weken later stopt het fenomeen omroeper overigens voorgoed.

Naast haar werkzaamheden voor Veronica en later Yorin start ze haar eigen bedrijf Connecting People. Tussen de omroepbeurten door heeft Cindy niets te doen, dus gaat ze schrijven en bedenkt ze concepten. Na haar werk voor de omroep kan ze zich hier volledig op storten. Ze begint als intermediair tussen bedrijven en kunstenaars. Later schrijft ze concepten voor bedrijven en evenementen zoals de TMF Awards en de lancering van Disney Channel BeNeLux, maar ook voor de invulling van televisieprogramma’s. Haar bedrijf groeit en gaat steeds meer produceren waaronder Globalicious, een ontwikkelingssamenwerking organisatie waar ouderen en jongeren worden betrokken bij de oplossing van wereldproblemen en waar bedrijven en gemeenten advies in kunnen winnen op het gebied van duurzaam ondernemen en duurzame evenementen. Daarnaast is Cindy creatief directeur van Extrema BV. Zij heeft de verantwoordelijkheid voor het creatieve concept en invulling van festivals als Solar Weekend Festival en Extrema Outdoor International waar jaarlijks meer dan honderdduizend jongeren plezier aan beleven.