Dick van der Meer (geluidstechnicus)

Uit B&G Wiki
PersoonPlaceholder.png

NaamDick van der Meer
Geboren,
Gestorvenniet bekend, 2017
Functiesgeluidstechnicus
Bekend vanopnamestudio van liedjes vele kindertelevisieprogramma's
Periode actief1962-1991
Externe infoMC Studio op Disclogs


Dick van der Meer was geluidstechnicus en het technische meesterbrein van de Nederlandse hitindustrie. Van 1961 tot 1991 runde hij MC Studio. In de studio, gevestigd in het koetshuis van kasteel Nederhorst ten Berg werd de muziek op plaat gezet van onder andere Pierre Kartner, Martine Bijl, Jasperina de Jong, Jacques Herb, Henny en de Rekels, Herman van Veen, Ben Kramer. Honderden hits, van carnavalskrakers tot cabaret, werden door Van der Meer met veel zorg en professionaliteit opgenomen en afgemixt.

Ook televisiemakers wisten de studio te vinden. De liedjes van kindertelevisieprogramma's als Oebele, Q & Q, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? werden hier opgenomen. Henny Vrienten en Harry Bannink namen bij MC Studio de liedjes voor Het klokhuis en Sesamstraat op. Ook Joop Stokkermans nam er zijn vele televisietunes op.

MC Studio is begonnen met 8 sporen analoog multitrackrecorder. Deze werd opgevolgd door een 16-, en daarna een 24-sporenrecorder. Het masteren gebeurde tot midden jaren tachtig analoog, daarna werd een digitale DAT masterrecorder aangeschaft. In 1991 nam Hans Aalbers MC Studio over van Dick van der Meer (onder de naam Hans Aalbers Recordings).