Enzo Knol

Uit B&G Wiki
PersoonPlaceholder.png

NaamEnzo Knol
GeborenRolde, 8 juni 1993
Functies Vlogger, Gamer, YouTuber
Bekend vanYouTube, Enzo Knol, DagelijksHaadee, Legends of Gaming NL
Periode actief2013 - heden
Werkt samen metMilan Knol, Gamemeneer, DagelijksHaadee
Externe infoLink naar kanaal


Enzo Knol is een van de bekendste Nederlandstalige YouTubers met meer dan 1,3 miljoen abonnees in 2016.

Voor YouTube

Op 8 juni 1993 wordt Enzo Erkelens geboren in Rolde (Drenthe), waar hij samen met zijn twee jaar oudere broer Milan opgroeit. Na de scheiding van hun ouders nemen Enzo en Milan de achternaam van hun moeder aan: Knol. In 2010 begint Milan Knol met een YouTube-kanaal en moedigt Enzo aan een eigen kanaal te starten. Op 9 juni 2013, een dag na Enzo’s twintigste verjaardag komt, met hulp van broer Milan, Enzo’s eerste video online. In deze video stelt Enzo zich voor en bespreekt hij de content van zijn nieuwe kanaal, dat voornamelijk zal gaan bestaan uit gamevideo’s. Inmiddels is deze eerste video meer dan 2,8 miljoen keer bekeken.

Succes

Nadat zijn eerste video goed ontvangen is, begint Enzo Knol met het uploaden van meer video’s. Inmiddels plaatst hij elke dag twee video’s: een vlog en een gamevideo (Minecraft Survival of Minecraft minigame). Op sommige dagen komt daar een extra video bij, waarin hij fanmail opent, een challenge uitvoert of een prank doet. Enzo Knol breekt pas echt door na een video in februari 2014 waarin hij zijn arm breekt na een mislukte stunt op een fiets. Hierdoor nemen het aantal abonnees op zijn kanaal en zijn populariteit enorm toe. In twee jaar tijd groeit het kanaal van nul naar 650.000 abonnees.

Wanneer Enzo Knol in oktober 2014 in een video zijn fans oproept voor een meet & greet naar Utrecht te komen, komen er zo veel mensen opdagen dat hij door de politie moet worden weggevoerd. Binnen twee jaar bereikt zijn kanaal de mijlpaal van 1 miljoen abonnees, wat ongekend is onder Nederlandse YouTubers. Inmiddels maakt Enzo Knol ook deel uit van het succesvolle Legends of Gaming: een online premium branded gameshow waarin negen bekende YouTubers (onder andere Gamemeneer) het drie keer per week tegen elkaar opnemen in solo challenges.

#knolpower

Alhoewel Enzo Knol vroeger vaak gepest is met zijn achternaam, is ‘Knol’ inmiddels uitgegroeid tot een strijdkreet. ‘Knolpower’ staat volgens hem voor positiviteit en kracht. #knolpower wordt dagelijks zo veel gebruikt door Enzo Knols fans op Twitter dat het al honderden keren trending topic is geweest. Knolpower! is ook de titel van zijn boek waarin onder andere een overzicht van zijn loopbaan, interviews met fans en familieleden en een cursus vloggen te vinden zijn. Tevens is het de naam van Enzo Knols eigen kledinglijn.

Veed Award

Enzo Knol wint in 2016 een Veed Award in de categorie 'Beste mannelijke YouTuber'. De titel 'Beste Vlogging YouTuber' schrijft hij in 2015 en 2016 op zijn naam.

Traditionele media

2014 is het jaar waarin de populariteit van Enzo Knol door de traditionele media wordt opgepakt. In september verschijnt hij voor het eerst in het televisieprogramma RTL Late Night, wat de start vormt van meerdere televisieoptredens. In oktober 2016 mag hij de Gouden Stuiver uitreiken op het TelevisierRing-Gala. Naast zijn werk als YouTuber is Knol ook te horen als stemacteur in enkele films.