Gamemeneer

Uit B&G Wiki
GameMeneer Don.jpg

NaamDon
Geboren, 1990
FunctiesGamer, YouTuber
Bekend vanYouTube, DagelijksHaadee, Legends of Gaming NL
Periode actief2012 - heden
Werkt samen metMilan Knol, Enzo Knol, DagelijksHaadee, DusDavidGames
Externe infoLink naar kanaal


GameMeneer is een YouTuber die zijn publiek met hem mee laat kijken als hij een game speelt. Daarbij is hij soms behoorlijk grof in de mond.

Start

GameMeneer, in het echte leven Don geheten, is bouwkundig tekenaar totdat hij begint met een Engelstalig YouTube-kanaal. Vanaf 2012 schakelt hij over op het Nederlands. Dagelijks plaatst hij om 20:00 uur een video op zijn kanaal waarin hij een videogame speelt en voorziet van commentaar.

In april 2013 wordt GameMeneer door Milan Knol aangenomen en sindsdien is hij onderdeel van het team van DagelijksHaaDee. Dat pakt goed uit voor zijn eigen kanaal: begin 2013 had GameMeneer 10.000 abonnees, eind 2016 heeft hij 700.000 abonnees en kan hij van zijn YouTube-kanaal leven.

GameMeneer ziet zichzelf vooral als als een gamer, en niet zozeer als vlogger. Een vlog gaat over het dagelijks leven en bij een gamer kijk je mee als hij/zij een computerspel speelt.

Zijn echte naam en woonplaats geeft GameMeneer liever niet prijs, gezien zijn enorme populariteit.

2014

Halverwege 2014 loopt Don tegen zijn eigen grenzen aan omdat hij erg veel hooi op zijn vork neemt: in zijn vlog ‘Een afgesloten onderdeel van mijn leven’ vertelt Don als Vlogmeneer over een dramatische periode in zijn leven. Door een verkeersongeluk van zijn vader moet Don inspringen in zijn vaders bedrijf. Gedurende 3 maanden houdt Don dat bedrijf draaiende, maar gaat ondertussen ook door met zijn gamekanaal waar hij 2 video’s per dag plaatst. Alleen zondag is een vrije dag. GameMeneer heeft in deze periode soms werkdagen van 16 uur.

Doelgroep

De video's van GameMeneer worden vooral door jongeren tussen 12 en 15 jaar bekeken, en dan met name door jongens. Don snapt zelf de aandacht voor zijn video’s niet helemaal. GameMeneer is in zijn reacties tijdens het gamen soms behoorlijk grof in de mond. Volgens eigen zeggen hoort dat erbij. "Soms lucht vloeken op, en geeft dat uiting aan de emoties". Volgens Don is het geheim van een goeie Youtuber dat je eerlijke filmpjes maakt, met oprechte emoties. Het gevolg hiervan is dat sommige ouders moeite hebben met het taalgebruik van GameMeneer omdat dit hun kinderen negatief zou beïnvloeden.

Games

De FIFA-challenges met Milan Knol die gemaakt worden voor het kanaal DagelijksHaaDee worden ook goed bekeken en gewaardeerd: als Milan een doelpunt scoort in FIFA 16 mag hij iets met Don uithalen, of andersom. Dat kan bijvoorbeeld zijn het beplakken van elkaar met tape of een stroomstoot toedienen.

GameMeneer speelt allerelei computerspellen, hij is een allesvreter. Hij speelt onder meer de games Minecraft, Arma, Fallout, GTA, Ark Survival Evolved - Scorched Earth, Hurtworld en Counter Strike.

Elke vrijdag om 20:00 uur speelt GameMeneer live via Twitch, een videosite gericht op het streamen van computerspellen.

Kaaaaa, ik ben een Meeuw

Tijdens een autorit scheert een meeuw vlak langs zijn auto. Uit dit voorval ontstaat de slogan "Kaaaaa, ik ben een meeuw". De uitspraak is een trademark geworden van de YouTube-ster en er zijn fanshirts te koop met de meeuw en deze uitspraak erop.

In november 2016 is GameMeneer ambassadeur voor de tentoonstelling 'Let's YouTube' in Beeld en Geluid. Die maand wordt het thema Games uitgelicht.