Jo Vermulst

Uit B&G Wiki
PersoonPlaceholder.png

NaamJo Vermulst
Geboren,
Functiestelevisietechnicus
Bekend vanPhilips Experimentele Televisie
Periode actiefvanaf 1947
Werkt samen metErik de Vries, Wil van Vlerken, Harry Heuts


Jo Vermulst is televisietechnicus bij de Philips Experimentele Televisie en is als technicus betrokken bij de eerste televisiereportages voor de landelijke televisie-uitzendingen.

In 1947 start Philips onder leiding van Erik Klaas de Vries (camera en regie), Piet Beishuizen (programmaleider) en Jan Castelijns (producer) met Philips Experimentele Televisieuitzendingen. Naast technisch leider Wil van Vlerken werken er onder meer technici als Harry Heuts, Van der Spank, Cor Mutsaerts en Jo Vermulst mee aan de technische realisering van de PET-uitzendingen.

Als de regering in 1951 besluit om met nationale televisie te beginnen, leent Philips levert de apparatuur en daarbij ook een tiental medewerkers. Van Vlerken en drie technici worden voor de duur van één jaar uitgeleend aan de Nederlandse Televisie Stichting. Al snel ontstaat de wens om buitenreportages te maken. Daarvoor wordt wederom een beroep gedaan op Philips. Harry Heuts haalt Vermulst en enkele andere voormalig PET-technici en een bestaande televisiereportagewagen uit Eindhoven. Er volgen vele reportages, naar Artis, Blaricum en de Bonte dinsdagavondtrein. Mee met de reportages gaan ook Jan Gabel, Wim Göbel en Oscar Sillem, manusjes-van-alles die allemaal zeer technisch onderlegd zijn om de straalverbindingen aan te leggen, de kabels en elektra te leggen, camera's in te stellen en allerlei onvoorziene problemen op te lossen.