Kinkerstraat

Uit B&G Wiki
Periode2006
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genrekorte film
Decennia2000-2009
Mediumtelevisie


Beschrijvingen

Film uit de filmreeks One Night Stand van Pascale Simons. De film begint met een anoniem gevecht op straat en laat vervolgens zien hoe de dag vóór het gevecht er voor de verschillende deelnemers heeft uitgezien. Ze hebben allemaal hun eigen kleine worstelingen meegemaakt en worden geconfronteerd met de mogelijkheid al die woede te ontladen op de Kinkerstraat.

De verschillende verhaallijnen hebben als hoofdpersonen een Turkse jongen die moeite heeft zijn Nederlandse en Turkse identiteit te combineren, een praeses van een studentencorps die worstelt met zijn homoseksualiteit, een buschauffeur die in een strijd verwikkeld is met zijn ex-vrouw aangaande zijn dochtertje en oude eenzame vrouw die iedereen die om haar geeft wegjaagt door haar grote mond .

Cast

Joop - Kitty Courbois

Marcus - Wouter de Jong

Lisa - Anniek Pheifer

Dochter Joop - Barbara Pouwels

Advocaat - Bert Geurkink

Overige acteurs Hicham Issaouti, Sanne den Hartogh, Rogier Schippers, Esmée van Medevoort, Brader Musiki Torun, Sadik Eksi, Robin Zambeek

Makers

Regie Pascale Simons

Scenario Philip Delmaar

Productie George van Breemen

Eindredactie Robert Kievit

Eindredactie Marina Blok, Joost de Wolf

Camera Micha Douwes

Art Director Harry Ammerlaan

Montage Peter Alderliesten

Geluid Ed Meijaard

Muziek Sebastiaan Roestenburg

Productieleider Eva Visser

Gaffer Paul Wilens

Setdresser Katalijne Lens

Rekwisiteur Jaap Hoek

Make-up Minke Boeijen

Stills fotograaf Bas Losekoot

Achtergrondinformatie

Uit "'Sterk staaltje zinloos geweld in 'Kinkerstraat' ; tv-film gebaseerd op vechtpartij die echt plaatsvond" van Bart van Zoelen:

[...] waarom is de ontknoping in de Kinkerstraat? "De schrijver van het scenario had een soortgelijk gevecht gezien met diezelfde vier karakters," legt Simons uit. Het scenario van Philip Delmaar droeg in de titel ook nog het tijdstip van het gevecht, maar dat is door Simons geschrapt. "Daardoor leek het te veel een reconstructie. Het is echt drama." Door alleen de locatie van de per ongeluk ontstane vechtpartij te noemen, kreeg de film wel 'een lekkere naam', vond ze.