Lang leve de TV

Uit B&G Wiki
Periode2011
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genrespelprogramma, amusement
Decennia2010-2019
Lengte70'00
Mediumtelevisie


Titel Presentator Jan Smit Kandidaten:Frits Sissing & Horace Cohen Kandidate: Anita Witzier Pizzatoren: Linda de Mol Stokkenvangen: Nance Coolen & Wilfred Genee


Beschrijving

Lang leve de TV is een spelshow rond het 60-jarig bestaan van de Nederlandse televisie. In de door Jan Smit gepresenteerde zaterdagavondshow nemen drie teams bestaande uit twee bekende Nederlanders het op tegen elkaar en strijden zij voor de eer en een boek over zestig jaar televisie. Samen met het publiek worden zij door middel van diverse spellen getest op hun kennis over de geschiedenis van zestig jaar Nederlandse televisie.

De spellen in Lang leve de TV zijn voor een groot deel gebaseerd op spellen uit Nederlandse televisieprogramma's. De show begint steevast met het spel waarin de kandidaten de televisietune van het ene programma horen en van een ander programma zien. Vervolgens worden er een aantal fragmenten getoond uit verschillende quizprogramma's met steeds een vraag die de kandidaten in de studio moeten beantwoorden. Daarnaast speelt elk team samen met zijn publiek het spelletje Hints. Elke uitzending zingen de kandidaten een leaderlied. Uit het lied zijn woorden weggelaten die de kandidaten beurtelings moeten invullen, dit spel is gebaseerd op een spel uit het voormalige KRO-programma Het gevoel van.... Eveneens uit dit programma komt de basis van het spel Het 60-jaar TV-journaal. Verder worden de Pizzatoren uit Ron's Honeymoon quiz, de champagnetoren uit Love letters, de Lopende band uit Een van de acht, het Stokvangen uit de Ted show, de Spiraal uit De staatsloterijshow en Het Labyrinth uit het gelijknamige programma Labyrinth gespeeld.


Makers

Presentatie Jan Smit

Productie Debora Flens

Creative Producer Debora Flens

Regie Gerben van den Hoven

Eindredactie Hanneke uijt de Willigen

Productieleiding Ylla Bevoort

Uitvoerend producent TROS Berend Wever

Producent John de Mol

Naar een idee van John de Mol, Huub Wolterink

Talpa Producties