Margot

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode1989
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia1980-1989
Lengte46’45’’
MediumTelevisieBeschrijving

Gedramatiseerd portret van Margot Keune, die in 1983 een herseninfarct krijgt. Als gevolg hiervan werken haar armen, benen en stembanden niet meer als voorheen, hoewel ze aan het infarct geen blijvende mentale schade heeft overgehouden. Margot wordt gevolgd in haar dagelijkse bezigheden, waarbij ze zelf commentaar levert.

De documentaire begint in Frankrijk, waar Margot op dat moment aan het revalideren is. De plek staat haar echter zo tegen, dat vriendin Sylvia Millecam haar op gaat halen. In de gesprekken tussen Margot en Sylvia blijkt steeds meer hoe Margot lijdt onder de gevolgen van haar herseninfarct en hoe het haar leven heeft veranderd. Deze gesprekken worden afgewisseld met gereconstrueerde beeld van Margot’s leven voor haar herseninfarct, de periode daarna in het ziekenhuis waar ze therapieën volgt om te revalideren en hoe ze met de gevolgen omgaat in het dagelijks leven. Ze heeft vooral moeite met het feit dat alles langzamer gaat dan in haar hoofd. Toch wil Margot benadrukken dat ze ook veel dingen nog wel zelf kan. Zo woont ze op zichzelf, is te zien hoe ze voor de Playboy poseert, gaat ze op afspraakjes met mannen en speelt ze in een theatervoorstelling van Haye van der Heyden.

Makers

Productie en regie Jop Pannekoek

Productie en regie assistente Tineke Geessink

Camera Fred Brinkman

Geluid Gregoot van de Kamp

Montage Ot Louw, Ewoud Hendriksen

Mixage Ot Louw

Make up Karin van Dijk, Monique McKenzie

Medewerkers Margot Keune, Sylvia Millecam, Haye van der Heyden, Yacintha Bokma, Huub Stapel, Willemien Kneppelhout, Christian Malin, Govert de Roos, Janine Hoogerwerf, Yolanda Soniga, Paul Vermeulen Windsant