Nu is verleden tijd

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2000
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte107"38'
Mediumtelevisie


Beschrijving

Nu is verleden tijd is een documentaire waarin verschillende onderzoekers en deskundigen hun visie geven op de ontwikkelingen in het heden en uit het verleden. De rode draad door de gesprekken zijn wetenschappelijke en technologische thema's. Vooral de ethische dilemma's die deze ontwikkelingen met zich mee brengen spelen een belangrijke rol.

Naast de verschillende thema's die besproken worden is ook de hand van de programma makers te zien. Zo zijn er twee reclameblokken die regelrecht uit de toekomst komen. In deze blokken zijn producten te zien die misschien in de toekomst te koop zijn. Ook is er ruimte voor het journaal van de toekomst. In dit journaal zijn worden nieuwsberichten van een dag in de toekomst te zien.

Makers

Productie Paul Cormont, Remco Garcia, Rolf Wouters

Uitvoerend producent Paul Cormont, Remco Garcia

Regie Jasper Faber

Camera Jasper Faber

Regie Anthon Fasel

Research Bob Keller

Scenario Bob Keller

Producent Redforest TV

KRO

Achtergrondinformatie

In een van de reclameblokken is Stephen Hawking te zien als een reiziger in een ruimtevliegtuig. Stephen Hawking is een Britse natuurkundige en kosmoloog. Ondanks een progressieve neurologische aandoening waardoor hij rolstoelgebonden is en slechts via een spraakcomputer kan communiceren.