Ouwehoeren

Uit B&G Wiki
Periode2012
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2010-2019
Lengte76'00
Mediumtelevisie

Ouwehoeren1.jpeg Ouwehoeren3.jpeg Ouwehoeren2.jpeg


Beschrijving

Documentaire van Rob Schröder en Gabrielle Provaas, uitgezonden als Teledoc, over de tweelingzussen Louise en Martine Fokkens, die bijna vijftig jaar hebben gewerkt als prostituee op de Amsterdamse Wallen. Louise is gestopt, maar Martine werkt er nog steeds.

Louise wordt begin jaren 60 door haar echtgenoot mishandeld en gedwongen zich te prostitueren op De Wallen in Amsterdam. Een jaar later volgt Martine haar uit geldnood. Zij werkt nog steeds als prostituee maar wil wel er wel mee stoppen en heeft daarover gesprekken met mensen van een christelijke hulporganisatie. De zussen doen bijna alles samen en worden gevolgd in hun dagelijks leven en bij de opening van de tentoonstelling van hun schilderijen. Martine wordt daarnaast gevolgd tijdens haar werk, waarbij ook seksuele handelingen expliciet in beeld worden gebracht. Louise keert met haar dochter terug naar het huis waar zij in een pleeggezin zat.


Onderscheidingen

Deze documentaire, ook wel bekend onder de titel Meet the Fokkens is onderscheiden met de Kristallen Film en de World Pulse RTP Award op het International Independent Film Festival IndieLisboa in Lissabon.


Makers

Regie en scenario Rob Schröder; Gabriëlle Provaas

Camera Rob Schröder; Wiro Felix

Muziek Danny Malando

Productieleiding Lieke van Ouwelant

Uitvoerend producent Fabie Hulsebos

Producent Bruno Felix; Femke Wolting; Janneke van de Kerkhof

Eindredactie Barbara Truyen

Eindredactie Filmfonds Niek Koppen


Submarine; VPRO