Quotes: RTL Nieuws

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Terug naar productie
 • Terugblikkend op 20 jaar RTL Nieuws vertelt Jan de Hoop aan Metro: "Aan het begin van het RTL Nieuws moest het alle­maal deftig, heel onnatuurlijk. Nu kan ik veel meer humor in de uitzendingen gooien, wat soms met de haperende techniek ook nodig is. Ook willen we warmte uitstralen, alsof we bij mensen aan de keukentafel aanschuiven. Ik merk dat mensen dat fijn vinden. Het nieuws is veel professioneler geworden. Vroeger hadden we de middelen niet om goede nieuwsuitzendingen te maken: we had­den nergens beeld van. We waren toen al blij met een staking van het Heinekenpersoneel, omdat we toevallig een keer daar gefilmd hadden. Nu is het een goede, solide organisatie. We hebben over de hele wereld verslaggevers en correspondenten."
  (bron: "Er is altijd de Hoop" uit Metro van 16-12-2009)
 • Jeroen Pauw over de samenwerking met Loretta Schrijver: "We hebben samen heel wat programma's gemaakt [bij de Wereldomroep], gingen vaak als Jut en Jul op reportage. Ik denk dat het moeilijk was geweest als ik met iemand anders dan Loretta had moeten presenteren. Er is namelijk geen enkele strijd tussen ons en dat is belangrijk". "
  (bron: VARA TV Magazine nummer 20 1991)
 • Jeroen Pauw over zijn eerste 'ervaring' met de kijker: "De eerste keer, na anderhalve week nieuwslezen, zat ik samen met Loretta en andere mensen van de redactie in café Wildschut in Amsterdam toen drie jongens ons herkenden. We waren toen allemaal zó trots en blij... Het gaf het gevoel dat het nieuws ook echt werd uitgezonden."
  (bron: interview Veronica Magazinenummer 23 1996)
 • Jeroen Pauw over de nieuwsredactie: "Over zo'n nieuwsreadactie bestaan een hoop misverstanden. Maar 't is natuurlijk gewoon een fabriekje dat nieuwsbulletins maakt. Zo'n redactie is vaak een behoorlijk duffe bende. Er moet daar discipline heersen. Je kunt daar niet over tafels lopen of tegen elkaar schreeuwen. Je mag er niet eens roken, dat zijn allemaal ingesleten en begrijpbare situaties, maar daarom vind ik het leuk om soms wèl over een bureau te lopen en een beetje te klieren of juist te gaan roken."
  (bron: interview Veronica Magazinenummer 23 1996)
Terug naar productie