Tentoonstelling 'TV Grafiek'

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De ontwerpers van de NOS Afdeling Grafisch Ontwerp en NOS Afdeling Decorontwerp organiseren in 1969 een tentoonstelling van hun werk. Kees Boas, Will Bakker, Rob van den Berg en Frans Schupp zijn verantwoordelijk voor de samenstelling van de tentoonstelling.

Er zijn illustraties en grafische ontwerpen te zien van onder andere: Jaap Drupsteen, Jos van Grieken, Hans Moolenaar (met illustraties voor De fantastische avonturen van Baron von Münchhausen) , Johan Volkerijk, Ton Holst Henk Vermolen, Hans de Cocq (met illustraties voor Randfiguren en Bontekoe), Hans van der Jagt, Rijk van Lent, Geert Beerends, Emmanuel Houben, Frans Schupp (met ontwerper voor Doebidoe) en Arie Teunissen (ontwerpen voor Europa in...).

De eerste tentoonstelling wordt gehouden in juni 1969 in de VARA studio. Daarna bij Studio Idee te Loenen van 20 november 1969 - 3 januari 1970. Programmamaker Dimitri Frenkel Frank opent deze tentoonstelling door een tomaat tegen de muur te gooien bij wijze van protest. De tentoonstelling is een 'protest' tegen programmamakers en regisseurs die de creativiteit van de afdeling onderschatten.