The hunt

Uit B&G Wiki
Periode1997
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genredocumentaire
Decennia1990-1999
Lengte59'35
Mediumtelevisie

Hunttitel.jpg Hunt.jpg

Beschrijving

Als eerste filmmaker, verblijft Niek Koppen een seizoen lang bij één van de meest befaamde jachtclubs in Groot Brittanie, de Ludlow Hunt club. Dat een Nederlander zijn camera op het wel en wee van de club richt, was pure noodzaak. Het onderwerp van de vossenjacht kent in het thuisland louter voor,- en tegenstanders.

Koppen's producent, Kees Ryninks, wil de film aanvankelijk maken met de Britse antropoloog Garry Marvin, maar op Britse bodem lukt het niet om financiering of zelfs toegang tot de clubs te krijgen. Buitenstaander Niek Koppen kan wel rekenen op een goede ontvangst bij Ludlow en ook lukt het om Nederlands geld voor de film te vinden. Via coproducent de NPS krijgt Nederland zo een kijkje in de gesloten en aartsconservatieve wereld van de Ludlow Hunt club. Hierbij zoomt de filmmaker vooral in op Rupert Inglesant, die de dagelijkse leiding over de jacht heeft.

De film gaat in premiere op het IDFA in de volle hitte van het vossenjacht debat in Groot-Brittannië: twee dagen later debatteert het Engelse Lagerhuis over een wetsvoorstel om de vossenjacht te verbieden.


Makers

Scenarioschrijver, regisseur Niek Koppen

Camera Chris Cox

Geluid Alastair Widgery

Montage Erik Disselhoff

Producent Kees Rijninks

NPS


Aanvullende informatie

The hunt gaat in première tijdens de IDFA 1997. Het wordt in 1998 door de NPS uitgezonden op televisie.