Trivia: Pisa

Uit B&G Wiki
  • Henk Spaan vindt het maken van de rubriek Popie Jopie helemaal niet leuk. De twee uur in de schmink om vervolgens "iets raars" te doen op een ijskoude locatie noemt hij als redenen hiervoor. Ook bij het maken van De glazenwasser heeft hij het altijd koud gehad. Het leukste aspect van het programma maken vindt hij het schrijven. (bron: VARA Gids, 10-16 maart 2012)
  • De samenwerking met regisseur Jop Pannekoek eindigt al vrij snel wegens verschillen van mening over de inhoud van het programma. Spaan en Vermeegen willen niet op Kees van Kooten en Wim de Bie lijken, waarmee Pannekoek steeds de vergelijking trekt. (bron: VARA Gids, 10-16 maart 2012)
  • Bewust komen er veel naakte vrouwen in het programma. De makers willen scoren en provoceren, iets waarmee de VARA moeite heeft, aldus Spaan. Het programma trekt soms drie miljoen kijkers. (bron: VARA Gids, 10-16 maart 2012)
  • De beroemdste uitdrukking die uit Pisa voortkomt ontstaat in seizoen vijf in de rubriek 'Bovenop het nieuws'. Urenlang staat het duo buiten in de kou te wachten op een minister of andere bekende Nederlander. Als er dan eindelijk een tevoorschijn komt, weet Harry geen betere vraag te verzinnen dan: "Koud hè?". (bron: RTV Dossier)
Terug naar productie