Trivia: Veronica (HMG)-Omroepers

Uit B&G Wiki
 • De Veronica omroepsters Esther, Cindy en Julia zijn in 1998 te zien in een opvallende commercialreeks voor een kauwgum merk. De omroepsters zijn zogenaamd opgenomen tijdens de breaks in hun omroepdiensten. Tijdens de break is te zien hoe ze kauwgum kauwen terwijl op de achtergrond de regiekamer is te horen. In totaal zijn er 34 filmpjes opgenomen waarbij de dames in hun eigen decor zijn gefilmd. De spotjes worden eind maart 1998 voor het eerst uitgezonden, maar mogen in 1999 van het Commissariaat voor de media niet langer op de buis. Reclame moet onderscheidend zijn en dat is in het geval van deze spotjes niet het geval. Veronica komt er af met een waarschuwing, omdat de zaak zo uniek is dat die nog nooit eerder speelde.
  (bron Veronica Magazine nummer 3 1999)
 • Esther Duller legt uit hoe haar werkdag als omroepster er uit ziet: "We beginnen om een uur of één 's middags met make up. Om twee uur doe ik dan een stemtest en wordt de belichting geregeld en om vier uur begin je met omroepen. Meestal werken we tot een uur of één 's nachts. [...] Het moeilijkste daaraan vind ik dat je tussendoor eigenlijk maar weinig te doen hebt. Onze teksten worden voor ons geschreven, dus het is gewoon wachten tot je weer aan de beurt bent. Dat wachten doe ik tegenwoordig meestal bij de eindregie. Dan blijf je tenminste op de hoogte van wat er gebeurt. Als er dan storing is, weet je ook meteen waar je over praat".
  (bron: Veronica Magazine nummer 8 1996)
 • Caroline Naarding, verantwoordelijk voor de screening van omroepsters, praat over misvattingen over het omroepsvak: "Heel veel sollicitanten hebben geen enkel idee dat omroepen een vak is. Die denken dat ze alles maar kunnen. Dat ze na een half jaar al een programma kunnen presenteren. Dat ze de tweede Caroline Tensen zijn. Terwijl een goede omroepster heel veel vaardigheden moet hebben: ze moet zo sterk in haar schoenen staan dat ze altijd live op televisie kan, dat het in een keer goed is. Dat niets de aandacht afleidt van wat ze te zeggen heeft. Ze moet ertegen kunnen dat ze maar heel even in beeld is, en de rest van de avond buiten beeld moet wachten op het moment dat er -heel misschien- een storing komt. Twaalf uur duurt een werkdag voor een omroepster, en al die twaalf uur moet ze aangekleed en geschminkt stand-by blijven. Om in totaal zo'n vijf minuten in beeld te verschijnen."
  (bron: Trouw, 7 februari 1996)
 • Esther Duller praat over de Veronica omroepster: "Het moest er verzorgd uit zien, het hoefde echt niet ultra hip of ultra sexy". Maar: "Het was wel de bedoeling dat een aantal dames die keken zoiets zouden hebben van "Goh ik zou ook wel dat haar willen hebben" of die "uitstraling" of die "kleren". Je moest wel een soort voorbeeld functie [zijn]. [...] dat mensen zich met je konden vergelijken [...] en het is natuurlijk voor ieder wat wils. Daarom zat er ook Judith met zwart haar en zat Cindy daar met blauw haar en ik met blond en zat Pauline met rode krullen".
  (bron: "Interview Esther Duller" Beeld en Geluid 30-06-2010)
 • Esther Duller over haar grootste flater tijdens het omroepen: "Ik had alle beelden [van het programma] bekeken. Het was een soort 112 te water en er was een mevrouw die vertelde over de boot die zij met haar man had en de boot die gezonken was en je zag iedere keer de foto van haar man met de boot op de achtergrond. Ik scroll door het programma en ik zie alleen die vrouw steeds heel verdrietig over die gezonken boot en haar man. Dus ik heb [tijdens de omroepbeurt] die meneer dood verklaard. [Na de het omroepen] kreeg [ik] een telefoontje van de programma-directeur die het wel wist [...] en die zei "Wat ben jij nou aan het doen, die man leeft nog!".
  (bron: "Interview Esther Duller" Beeld en Geluid 30-06-2010)


Terug naar overzicht