Twee weken in een ander stadje (1971); revisited

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2002
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genredocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte54'38
Mediumtelevisie
Tweeweken intro.jpg Tweeweken 2.jpg


Beschrijving

Twee keer ging Hans Keller praten met de inwoners van Franklin, een stadje in Amerika. Aan de orde komen het verschil in verhoudingen tussen blank en zwart en de emancipatie van de regionale krant The Review Appeal.

Ook komt anno 2002 een lokale politieagent aan het woord over de invloed van 11 september op Franklin en de criminaliteit in de stad.

De documentaire is uitgezonden in de programmareeks Dokwerk.

Makers

Regie en Productie Hans Keller, Edmond Hofland

Camera Piotr Kukla

Redactie Ine Waltuch

VPRO

Achtergrondinformatie

Hans Keller heeft in meerdere documentaires het heden en verleden door elkaar gemixt. Ook in “De verdwenen personages van Han Bentz van den Berg” volgt hij deze weg. Deze documentaire wordt kort voor en na “Twee weken in een ander stadje – revisited” in twee delen uitgezonden.

In een interview vertelt Hans Keller over hoe hij het maken van de documentaire heeft ervaren: “Franklin bleek ontzettend veranderd. De stad is twee, drie keer zo groot geworden. In de buurt is een groot bedrijvencomplex verrezen en het centrum zelf is een soort spookstadje geworden. Ik arriveerde een week eerder dan de filmploeg en wist niet wat me overkwam. Ik was in een wonderlijke tijdmachine terechtgekomen. Aanvankelijk had ik geen idee hoe ik dit moest aanpakken. Gelukkig had ik een paar kopieën van de oude film bij me en wist ik in contact te komen met enkele mensen die daarin waren te zien. Samen hebben we de oude beelden bekeken en de reacties zijn erg belangrijk geworden voor de nieuwe film.”