Volle maan

Uit B&G Wiki
Periode2002
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreSpeelfilm
Decennia2000-2009
Lengte94'25"
MediumBioscoop

Volle maan (2002) titel.jpg Volle maan (2002).jpg

Beschrijving

Nederlandse speelfilm uit 2002 van Johan Nijenhuis over een groep jongeren die na hun eindexamen tijdens een zeiltocht van een week in Spanje op zoek gaat naar een geheime 'full moon party'.

Hans Nijboer is de zoon van een rijke aannemer. Hij mag van zijn vader een week lang diens zeiljacht gebruiken om met zijn vrienden te varen. Hans zijn vader eist echter dat Hans zijn broer Ties mee terugneemt. Ties is schipper op de boot en wil niet terug naar zijn vader omdat hij dan in het bedrijf van zijn vader moet werken. Als de beide broers elkaar weer ontmoeten verandert er veel voor Hans. Ties laat Hans een andere kant van het leven zien, waardoor Hans de moed krijgt om ook voor zichzelf keuzes te maken. Ties houdt van zingen en gitaar spelen en droomt van een carrière als muzikant, maar het ontbreekt hem aan de moed om zijn droom na te jagen.

Als ze met de zeilboot op een eiland komen waar een kroeghouder hem uitnodigt om op het podium te gaan staan, beleeft Ties zijn eerste optreden. Hij wil zijn droom opgeven, maar dan ontmoet hij de mooie zangeres Sacha. Bobbie flirt met andere meisjes, terwijl zijn vriendin Esmé ook mee op reis is. Esmé versiert de knappe Luc, de jonge schipper van een andere boot. Luc en Bobbie beconcurreren elkaar met een grote zeilwedstrijd. Tijdens de reis komt ook de platonische relatie van Natasja en Steven onder druk te staan.

De aanwezigheid van de ongenode Treesje Waanwolf verandert veel binnen de groep. Op de Full Moon Party blijkt Treesje ook nog eens een etui vol pillen bij zich te hebben. Rikkie confronteert Treesje met haar verleden.

Cast

Bobbie - Michiel Huisman

Hans - Cas Jansen

Andrea - Chantal Janzen

Rikkie - Teun Kuilboer

Esmé - Lieke van Lexmond

Natasja - Jasmine Sendar

Treesje - Georgina Verbaan

Steven - Edgar Wurfbain

Vader van Hans - Hans Dagelet

Ties - Daan Schuurmans

Zangeres Sacha - Ellen ten Damme

Luc - Geert Hunaerts

King - Mark Scholten

Chris - Martin Buitenhuis

Ajacied - Sidney Brandeis, Sjoerd Dragtsma

Dave - Joost de Jong

Leraar - Bert Eefetink

Horney Boy - Jeroen Nieuwenhuize

Wethouder - Jul Hennings

Makers

Scenario Mischa Alexander

Uitvoerend producent Sabine Brian

Camera Maarten van Keller

Producent Alain de Levita

Producent, regie Johan Nijenhuis

Muziek Martijn Schimmer

Nijenhuis & De Levita Film en TV in co-productie met BNN