Jeroen Nieuwenhuize

Uit B&G Wiki
PersoonPlaceholder.png

NaamJeroen Nieuwenhuize
GeborenHoogerheide, 3 juli 1972
Functiesdiskjockey, videojockey, presentator, voice over
Bekend vanNederlandse Top 40, TMF, Radio 538
Periode actief1992-heden
Werkt samen metKimberly van de Berkt, Wessel van Diepen

Jeroen Nieuwenhuize in de media
Oeuvre van Jeroen Nieuwenhuize

De radiocarrière van Jeroen Nieuwenhuize begint bij de regionale omroep in Zeeland, eerst als technicus en dan jarenlang als presentator van een verzoekplatenprogramma tijdens werkdagen. In 1998 maakt hij de overstap naar Radio 538. Zijn eerste programma is Jeroen Afternoon. Hij is de opvolger van Ruud de Wild in de ochtend (The Morning J.E.M met Michiel Veenstra en Erik Jan Rozendael) en presenteert de Rabo Top 40 op SBS 6.

De werkzaamheden als dj in het land nemen toe en dat blijkt moeilijk te combineren met zijn ochtendprogramma. Hij verhuist naar de middag.

Intussen valt hij als presentator in voor collega's Erik de Zwart en Wessel van Diepen bij de Top 40. In 1999 vraagt TMF hem als vj. Enkele programma's uit die jaren zijn Weekend special, Dag Top 5, Album charts, Club MTV (tijdens de overstap van een jaar naar MTV) en de Top 40 (nadat Erik de Zwart stopte in 2003). Jeroen is jaren te horen geweest als station voice van TMF. Het zijn drukke jaren want hij blijft ook werken als dj in Nederland en daarbuiten (Spanje) voor Radio 538 en TMF.

In het najaar van 2006 draagt Wessel van Diepen de Top-40-stok over aan Jeroen op de radio. Zijn reactie hierop: "ik was altijd al verliefd op de Top 40. Toen ik voor SBS ging werken, raakten we verloofd en nu zijn we echt getrouwd!!"

Kort daarna verdwijnt, door het gebrek aan videoclips, de televisie-uitzending van de Lijst der lijsten. Op 31 december 2006 is Jeroen voor het laatst te zien op TMF in een marathonuitzending van het Top 40 Jaaroverzicht.

In 2007 komt het programma Jeroen Afternoon weer terug in het weekend. Daarnaast krijgt Jeroen meer ruimte voor zijn voice-over werkzaamheden en het presenteren van het autoprogramma Wheels on Seven op RTL 7.

In het najaar van 2009 wint hij met de Top 40 een Marconi Award, dé vakprijs voor radiomakers, in de categorie Beste programma.

Jeroen is nauw betrokken bij de inzamelingsacties van Radio 538 voor Warchild. Voor de actie van 2011 maakt hij met Jens Timmermans een reis naar Sierra Leone. Het verslag hiervan speelt een belangrijke rol tijdens de actieweek. In 2012 presenteren zij de finale van 538voorwarchild op de Grote Markt in Groningen, live via TV538 op Ziggo en UPC. In 2013 maakt hij radio met Frank Dane en presenteert de live televisieregistratie van de einduitslag met collega Ruud de Wild op De Markt in 's-Hertogenbosch.

Vanaf januari 2014 houdt Jeroen zich qua radio alleen bezig met de Mediamarkt Top 40. Een van de best beluisterde programma's van de Nederlandse radio. Hij zegt daarover: "De Top 40 is mijn geadopteerde kindje. De voorvaderen waren -en zijn- helden van mij. Ik ben er trots op om in dit rijtje te horen. Maar vooral vind ik het nog steeds een voorrecht om Nederland mee te nemen naar het weekend met de grootste hits van het land."