Waauw Show

Uit B&G Wiki
Periode1964 - 1969, 1972
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreMuziekprogramma,
jongerenprogramma
Decennia1960-1969,
1970-1979
LengteOnbekend
MediumTelevisie

Waauw (1964-1972) titel.jpg Waauw (1964-1972).jpg

Beschrijving

KRO's eigen gedanste hitparade met de Waauw Dance Group. Een programma voor ‘tieners, twens, tussen-ins en twijfelaars’, met onder andere ‘De gedanste hitparade’ door de Waauw-dansers, muziekgasten en Disco-Duel, een kritisch platenprogramma onder leiding van Herman Stok.

In dit programma wordt de muziek op een beschaafde manier in beeld gebracht. De optredende artiesten zijn net gekleed en hebben zeker geen lang haar. In het begin wordt af en toe een artiest in de studio uitgenodigd maar na het eerste seizoen wordt dit een vast onderdeel.

Dans is het belangrijkste onderdeel van het jongerenprogramma. De Engelse choreograaf Dougie Squires en zijn Waauw Dance Group komen voor de opnames over uit London waar ze voor de BBC in soortgelijke programma's optreden en waar de televisie in creatieve en technische zin veel verder ontwikkeld is. Squires heeft als choreograaf een goed gevoel voor wat op camera werkt. Hij brengt zijn ervaring en creatieve ideeën over op regisseur Tineke Roeffen en belichter Jan Heesemans en binnen de beperkingen van de zwart-wit periode weten ze er een mooi programma van te maken.

Vier jaar na de start van het programma is er elke aflevering het Discoduel te zien onder leiding van Herman Stok. Nieuwe liedjes worden ten gehore gebracht en door de jury kritisch beoordeeld.

In 1969 is de laatste aflevering op televisie te zien, met niemand minder dan Cliff Richard. In 1972 komt het programma nog een keer terug onder de titel Gouwe ouwe waauw. In deze terugblik treedt Golden Earring op, die eerder zijn televisiedebuut maakte in het programma.

Makers

Presentatie Wim Jaap van der Laan (1964-1965), Theo Stokkink (1965-1969)

Regie: Tineke Roeffen

Decor: Peter Gabriëlse

Choreografie: Douglas Squires

Licht: Jan Heesemans

Leaderanimatie: Johan Volkerijk


KRO