Zonnekoning aan de Zaan

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2006
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte34’14
Mediumtelevisie


Beschrijving

In deze documentaire wordt het profiel geschetst van voormalig Ahold-topman Cees van der Hoeven. Het verhaal van de manager die voor 19 miljard euro overnames over de hele wereld deed, wordt verteld door interviews met onder andere Albert Heijn zelf, oud-collega Rob Zwartendijk, consultants en financieel adviseurs en Jeroen Smit, schrijver van ‘Het Drama Ahold’. Zo wordt vanuit verschillend invalshoeken van het bedrijfsleven en de journalisiek gekeken naar de glorie en de ondergang van van der Hoeven zijn loopbaan.

Archiefbeelden laten optredens van Cees van der Hoeven zien in televisieprogramma Oog in oog, interviews en diverse vergaderingen, naast een Britse nieuwsuitzending over de beursafname van Ahold en sfeershots van de vroegere woon- en werkplaatsen van de omstreden ondernemer.

Makers

Programmamaker Jos Slats

Redactie Ernst-Jan Hamer, Bart Nijpels, Margo Smit, Jacco Versluis

Voice-over Philip Freriks

Productie Marie-Anne Veenman

Eindredactie Marc Josten

KRO

Achtergrondinformatie

De documentaire is onderdeel van KRO Reporter/Profiel. In april 2006 wordt het programma uitgezonden, vlak nadat het Openbaar Ministerie de strafeis in de rechtzaak tegen onder andere Cees van der Hoeven heeft uitgesproken.