Thessa Lodewijks: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(3 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
{{ Infobox Persoon
{{ Infobox Persoon
| illustratie = Thessa ten Cate.JPG
| illustratie = B+G_2258.jpg
| naam      = Thessa ten Cate-Lodewijks
| naam      = Thessa ten Kate-Lodewijks
| geboorte_datum  = 22 juli 1970
| geboorte_datum  = 22 juli 1970
| geboorte_plaats = Amersfoort
| geboorte_plaats = Amersfoort
Regel 12: Regel 12:
| trivia =  
| trivia =  
| externe_info = [http://www.adviesfabriek.nl adviesFabriek.nl]
| externe_info = [http://www.adviesfabriek.nl adviesFabriek.nl]
| gallery =  
| gallery = [[Gallery: Thessa Lodewijks|Gallery]]
| onderschrift = Thessa Lodewijks
| onderschrift = Thessa Lodewijks
| programmaoverzicht = [[Oeuvre Thessa Lodewijks]]
| programmaoverzicht = [[Oeuvre Thessa Lodewijks]]
Regel 18: Regel 18:
}}
}}


Het is niet verwonderlijk dat Thessa Lodewijks een communicatieve functie bij de omroep is gaan vervullen. Ze komt uit een warm gezin waar communicatie met de paplepel is ingegoten. Haar moeder is onderwijzeres en haar vader heeft een reclamebureau. Toch begint ze eerst in Utrecht aan een rechtenstudie. Na twee jaar breekt ze deze af en gaat ze op advies van communicatiegoeroe Anne van der Meiden communicatie studeren. Vanaf haar negende komt Thessa in aanraking met de televisiewereld via [[Tineke Verburg]]. Zij is een keer ingehuurd door het bedrijf van Thessa’s vader en is daarna een vriend van de familie geworden. Via haar is Thessa in 1993 bij de [[TROS]] binnengekomen waar ze is aangenomen door [[Cees den Daas]].
Het is niet verwonderlijk dat Thessa Lodewijks een communicatieve functie bij de omroep is gaan vervullen. Ze komt uit een warm gezin waar communicatie met de paplepel is ingegoten. Haar moeder is onderwijzeres en haar vader heeft een reclamebureau. Toch begint ze eerst in Utrecht aan een rechtenstudie. Na twee jaar breekt ze deze af en gaat ze op advies van communicatiegoeroe Anne van der Meiden communicatie studeren. Vanaf haar negende komt Lodewijks in aanraking met de televisiewereld via [[Tineke Verburg]]. Zij is een keer ingehuurd door het bedrijf van Lodewijks' vader en is daarna een vriend van de familie geworden. Via haar is Thessa Lodewijks in 1993 bij de [[TROS]] binnengekomen waar ze is aangenomen door [[Cees den Daas]].
Na een half jaar stopt het omroepen even, maar vanaf 1994 kondigt ze regelmatig de programma’s aan. Als collega’s [[Patricia Haye]], [[Gallyon van Vessem]] en [[Ellen Brusse]] in de periode 1994-1996 vertrekken krijgt Thessa het drukker met omroepen. Sowieso heeft ze het behoorlijk druk, omdat ze voornamelijk achter de schermen actief is en het omroepen er bij doet. Redactievergaderingen, draaidagen op locatie en omroepen betekent lange werkdagen. Dit heeft een enkele keer geleid tot opmerkingen dat ze er als omroepster vermoeid uitziet. Toch vindt ze zelf de combinatie niet vervelend en ervaart ze de werkzaamheden als zeer leerzaam.  


Midden jaren negentig besluit de TROS een kweekvijver te vormen om mensen voor de schermen op te leiden om ook achter de schermen te kunnen werken. Zo heeft Thessa vanuit de [[TROS]] veel mooie opleidingen aan de [[Media Academie]] mogen volgen. In een stagetraject is ze eerst bij ''[[Dierenmanieren]]'' terechtgekomen. Aanvankelijk moet ze zich wel bewijzen bij de redactie. Ze krijgt veel steun van presentator [[Martin Gaus]] en eindredacteur [[Remco van Leen]]. Hierna is ze redactie en verslaggeving bij ''[[Radar]]'', ''[[Crime time]]'', ''[[Deadline (magazine)|Deadline]]'' en ''[[Vermist]]'' gaan doen. Aan deze programma’s heeft ze dierbare herinneringen. Vooral het gevoel dat met deze programma’s mensen geholpen worden is bij haar blijven hangen. Ze heeft in die tijd veel unieke dingen gedaan, zoals een reportage met een verborgen camera in haar bril of met een cameraatje in haar rugzak het red light district ingaan. Voor Vermist doet ze tevens de presentatie rond het telefoonpanel. Het begin van Vermist valt samen met de zaak Dutroux in België. Thessa is in die tijd veel in België en praat met de ouders van de vermiste kinderen. Ze is zelf nog erg jong en de materie hakt er bij haar flink in. Achteraf zegt ze veel van deze periode te hebben geleerd. Ze heeft met name door de live reacties via het telefoonpanel bij Vermist gemerkt hoe groot de impact van het medium televisie is.  
Na een half jaar stopt het omroepen even, maar vanaf 1994 kondigt ze regelmatig de programma’s aan. Als collega’s [[Patricia Haye]], [[Gallyon van Vessem]] en [[Ellen Brusse]] in de periode 1994-1996 vertrekken krijgt Lodewijks het drukker met omroepen. Sowieso heeft ze het behoorlijk druk, omdat ze voornamelijk achter de schermen actief is en het omroepen er bij doet. Redactievergaderingen, draaidagen op locatie en omroepen betekent lange werkdagen. Dit heeft een enkele keer geleid tot opmerkingen dat ze er als omroepster vermoeid uitziet. Toch vindt ze zelf de combinatie niet vervelend en ervaart ze de werkzaamheden als zeer leerzaam.  


In 1998 moet de [[TROS]] bezuinigen en de laatste mensen die er achter de schermen bij zijn gekomen moeten er als eersten uit. Thessa vindt het onrechtvaardig dat deze hard werkende mensen op straat worden gezet. In haar jeugdig overmoed heeft ze dat wellicht teveel geprofileerd want kort daarna is ook zij ontslagen als redacteur. Ze blijft echter nog driekwart jaar omroepen, een periode die ze omschrijft als heel raar. Als stralend gezicht vertegenwoordigt ze een omroep met wie ze achter de schermen overhoop ligt.  
Midden jaren negentig besluit de TROS een kweekvijver te vormen om mensen voor de schermen op te leiden om ook achter de schermen te kunnen werken. Zo heeft Lodewijks vanuit de [[TROS]] veel mooie opleidingen aan de [[Media Academie]] mogen volgen. In een stagetraject is ze eerst bij ''[[Dierenmanieren]]'' terechtgekomen. Aanvankelijk moet ze zich wel bewijzen bij de redactie. Ze krijgt veel steun van presentator [[Martin Gaus]] en eindredacteur [[Remco van Leen]]. Hierna is ze redactie en verslaggeving bij ''[[Radar]]'', ''[[Crime time]]'', ''[[Deadline (magazine)|Deadline]]'' en ''[[Vermist]]'' gaan doen. Aan deze programma’s heeft ze dierbare herinneringen. Vooral het gevoel dat met deze programma’s mensen geholpen worden is bij haar blijven hangen. Ze heeft in die tijd veel unieke dingen gedaan, zoals een reportage met een verborgen camera in haar bril of met een cameraatje in haar rugzak het red light district ingaan. Voor ''Vermist'' doet ze tevens de presentatie rond het telefoonpanel. Het begin van ''Vermist'' valt samen met de zaak Dutroux in België. Lodewijks is in die tijd veel in België en praat met de ouders van de vermiste kinderen. Ze is zelf nog erg jong en de materie hakt er bij haar flink in. Achteraf zegt ze veel van deze periode te hebben geleerd. Ze heeft met name door de live reacties via het telefoonpanel bij Vermist gemerkt hoe groot de impact van het medium televisie is.  


Na haar vertrek bij de TROS in 1998 wordt het even stil rond Thessa. Ze krijgt een dochter en als het kind een tumor in de buik blijkt te hebben gaan ze twee jaar in een Ronald McDonald huis wonen. Daarna begint Thessa een eigen communicatiebedrijf, [http://www.adviesfabriek.nl de adviesFabriek].  
In 1998 moet de [[TROS]] bezuinigen en de laatste mensen die er achter de schermen bij zijn gekomen moeten er als eersten uit. Lodewijks vindt het onrechtvaardig dat deze hard werkende mensen op straat worden gezet. In haar jeugdig overmoed heeft ze dat wellicht teveel geprofileerd want kort daarna is ook zij ontslagen als redacteur. Ze blijft echter nog driekwart jaar omroepen, een periode die ze omschrijft als heel raar. Als stralend gezicht vertegenwoordigt ze een omroep met wie ze achter de schermen overhoop ligt.
 
Na haar vertrek bij de TROS in 1998 wordt het even stil rond Lodewijks. Ze krijgt een dochter en als het kind een tumor in de buik blijkt te hebben gaan ze twee jaar in een Ronald McDonald huis wonen. Daarna begint Lodewijks een eigen communicatiebedrijf, [http://www.adviesfabriek.nl de adviesFabriek].  


[[Category:Personen|Lodewijks, Thessa]] [[Category:Omroeper|Lodewijks, Thessa]] [[Category:Redacteur|Lodewijks, Thessa]] [[Category:Verslaggever|Lodewijks, Thessa]]
[[Category:Personen|Lodewijks, Thessa]] [[Category:Omroeper|Lodewijks, Thessa]] [[Category:Redacteur|Lodewijks, Thessa]] [[Category:Verslaggever|Lodewijks, Thessa]]

Huidige versie van 22 jul 2013 om 07:50

Thessa Lodewijks

NaamThessa ten Kate-Lodewijks
GeborenAmersfoort, 22 juli 1970
Functiesomroeper, redacteur, verslaggever
Bekend vanTROS, Vermist
Periode actief1993-1998
Werkt samen metRemco van Leen, Martin Gaus, Jaap Jongbloed
GalleryGallery
Externe infoadviesFabriek.nl

Thessa Lodewijks in de media
Oeuvre Thessa Lodewijks

Het is niet verwonderlijk dat Thessa Lodewijks een communicatieve functie bij de omroep is gaan vervullen. Ze komt uit een warm gezin waar communicatie met de paplepel is ingegoten. Haar moeder is onderwijzeres en haar vader heeft een reclamebureau. Toch begint ze eerst in Utrecht aan een rechtenstudie. Na twee jaar breekt ze deze af en gaat ze op advies van communicatiegoeroe Anne van der Meiden communicatie studeren. Vanaf haar negende komt Lodewijks in aanraking met de televisiewereld via Tineke Verburg. Zij is een keer ingehuurd door het bedrijf van Lodewijks' vader en is daarna een vriend van de familie geworden. Via haar is Thessa Lodewijks in 1993 bij de TROS binnengekomen waar ze is aangenomen door Cees den Daas.

Na een half jaar stopt het omroepen even, maar vanaf 1994 kondigt ze regelmatig de programma’s aan. Als collega’s Patricia Haye, Gallyon van Vessem en Ellen Brusse in de periode 1994-1996 vertrekken krijgt Lodewijks het drukker met omroepen. Sowieso heeft ze het behoorlijk druk, omdat ze voornamelijk achter de schermen actief is en het omroepen er bij doet. Redactievergaderingen, draaidagen op locatie en omroepen betekent lange werkdagen. Dit heeft een enkele keer geleid tot opmerkingen dat ze er als omroepster vermoeid uitziet. Toch vindt ze zelf de combinatie niet vervelend en ervaart ze de werkzaamheden als zeer leerzaam.

Midden jaren negentig besluit de TROS een kweekvijver te vormen om mensen voor de schermen op te leiden om ook achter de schermen te kunnen werken. Zo heeft Lodewijks vanuit de TROS veel mooie opleidingen aan de Media Academie mogen volgen. In een stagetraject is ze eerst bij Dierenmanieren terechtgekomen. Aanvankelijk moet ze zich wel bewijzen bij de redactie. Ze krijgt veel steun van presentator Martin Gaus en eindredacteur Remco van Leen. Hierna is ze redactie en verslaggeving bij Radar, Crime time, Deadline en Vermist gaan doen. Aan deze programma’s heeft ze dierbare herinneringen. Vooral het gevoel dat met deze programma’s mensen geholpen worden is bij haar blijven hangen. Ze heeft in die tijd veel unieke dingen gedaan, zoals een reportage met een verborgen camera in haar bril of met een cameraatje in haar rugzak het red light district ingaan. Voor Vermist doet ze tevens de presentatie rond het telefoonpanel. Het begin van Vermist valt samen met de zaak Dutroux in België. Lodewijks is in die tijd veel in België en praat met de ouders van de vermiste kinderen. Ze is zelf nog erg jong en de materie hakt er bij haar flink in. Achteraf zegt ze veel van deze periode te hebben geleerd. Ze heeft met name door de live reacties via het telefoonpanel bij Vermist gemerkt hoe groot de impact van het medium televisie is.

In 1998 moet de TROS bezuinigen en de laatste mensen die er achter de schermen bij zijn gekomen moeten er als eersten uit. Lodewijks vindt het onrechtvaardig dat deze hard werkende mensen op straat worden gezet. In haar jeugdig overmoed heeft ze dat wellicht teveel geprofileerd want kort daarna is ook zij ontslagen als redacteur. Ze blijft echter nog driekwart jaar omroepen, een periode die ze omschrijft als heel raar. Als stralend gezicht vertegenwoordigt ze een omroep met wie ze achter de schermen overhoop ligt.

Na haar vertrek bij de TROS in 1998 wordt het even stil rond Lodewijks. Ze krijgt een dochter en als het kind een tumor in de buik blijkt te hebben gaan ze twee jaar in een Ronald McDonald huis wonen. Daarna begint Lodewijks een eigen communicatiebedrijf, de adviesFabriek.