De keerzijde van de medaille: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 2008 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=De%20keerzijde%20van%20de%20medail...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
 
(7 tussenliggende versies door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 12: Regel 12:


===Beschrijving===
===Beschrijving===
Twaalf jaar na de Olympische spelen van 1996 interviewt programmamaker Marcel Rözer de zes basisspelers van het Nederlandse volleybalteam dat toen de gouden plak won. Iedere speler, Bas van de Goor, Peter Blangé, Ron Zwerver, Guido Görtzen, Olof van der Meulen, en Henk Jan Held, wordt in deze aflevering van [[Profiel]] gevraagd terug te blikken op die tijd. En iedere speler heeft zo zijn eigen verhaal, bijgeloven en aandenken. Guido Görtzen heeft zelfs nog beeldmaterialen die hij toen met zijn Hi8-camera heeft opgenomen. Uit de verhalen wordt duidelijk dat de spanningen tijdens hun verblijf in Atlanta hoog opliepen, waardoor de weg naar succes niet altijd even gemakkelijk liep.
Twaalf jaar na de Olympische spelen van 1996 interviewt programmamaker Marcel Rözer de zes basisspelers van het Nederlandse volleybalteam dat toen de gouden plak won. Iedere speler, Bas van de Goor, Peter Blangé, Ron Zwerver, Guido Görtzen, Olof van der Meulen, en Henk Jan Held, wordt in deze aflevering van [[Profiel]] gevraagd terug te blikken op die tijd. En iedere speler heeft zo zijn eigen verhaal, bijgeloven en aandenken. Uit de verhalen wordt duidelijk dat de spanningen tijdens hun verblijf in Atlanta hoog opliepen, waardoor de weg naar succes niet altijd even gemakkelijk liep.


===Makers===
===Makers===
Regel 43: Regel 43:


===Achtergrondinformatie===
===Achtergrondinformatie===
Eén van de redenen om deze aflevering van [[Profiel]] te maken, is omdat de volleybal finale van Nederland-Italië in Atlanta 1996 als beste sportmoment van de eeuw is gekozen. Wat het bijzonder maakt, is dat twaalf jaar na dato de zes basisspelers van het Nederlandse volleybalteam eindelijk eerlijk durven te zijn over de pesterijen in die vijf weken onder de mannen . Voor het eerst spreken de mannen er openhartig over. Bovendien deelt Guido Görtzen zijn beeldmateriaal die hij toen met zijn Hi8-camera heeft opgenomen, wat het ontroerend maakt.




[[category:productielijst K|keerzijde van de medaille, De]]
[[category:productielijst K|Keerzijde van de medaille, De]]
[[category:documentaire]]
[[category:documentaire|Keerzijde van de medaille, De]]
[[category:2000-2009]]
[[category:2000-2009|Keerzijde van de medaille, De]]

Huidige versie van 22 okt 2010 om 12:18

Periode2008
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte35'29"
Mediumtelevisie


Beschrijving

Twaalf jaar na de Olympische spelen van 1996 interviewt programmamaker Marcel Rözer de zes basisspelers van het Nederlandse volleybalteam dat toen de gouden plak won. Iedere speler, Bas van de Goor, Peter Blangé, Ron Zwerver, Guido Görtzen, Olof van der Meulen, en Henk Jan Held, wordt in deze aflevering van Profiel gevraagd terug te blikken op die tijd. En iedere speler heeft zo zijn eigen verhaal, bijgeloven en aandenken. Uit de verhalen wordt duidelijk dat de spanningen tijdens hun verblijf in Atlanta hoog opliepen, waardoor de weg naar succes niet altijd even gemakkelijk liep.

Makers

Regie en samenstelling Maaik Krijgsman en Hans Pool

Idee en interviews Marcel Rözer

Productie Profiel Hedy Uilenberg

Eindredactie Profiel Marc Josten

Eindredactie KRO Anthon Fasel

Camera Hans Pool

Montage en geluid Maaik Krijgsman

Geluidsmix De Geluidsbroeders

Online montage Filmdoc

Leader-ontwerp Paul Vleeshouwers

Leadermuziek Jeroen Kuitenbrouwer

Commentaar Philip Freriks

KRO en HighBrowMedia

Achtergrondinformatie

Eén van de redenen om deze aflevering van Profiel te maken, is omdat de volleybal finale van Nederland-Italië in Atlanta 1996 als beste sportmoment van de eeuw is gekozen. Wat het bijzonder maakt, is dat twaalf jaar na dato de zes basisspelers van het Nederlandse volleybalteam eindelijk eerlijk durven te zijn over de pesterijen in die vijf weken onder de mannen . Voor het eerst spreken de mannen er openhartig over. Bovendien deelt Guido Görtzen zijn beeldmateriaal die hij toen met zijn Hi8-camera heeft opgenomen, wat het ontroerend maakt.