Weg uit de 'War on terror': verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 2008 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=Weg%20uit%20de%20war%20on%20terror...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
(3 tussenliggende versies door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 7: Regel 7:
| lengte = 49'43''
| lengte = 49'43''
| medium = Televisie
| medium = Televisie
| externe_info = [http://www.chailocher.nl/over-dit-blog/ Chai Locher] [http://tegenlicht.vpro.nl/dossiers/oorlogirak.html Tegenlicht dossier]
| externe_info = [http://tegenlicht.vpro.nl/dossiers/oorlogirak.html Tegenlicht dossier]
}}
}}
<br clear="all" />
<br clear="all" />


===Beschrijving===
===Beschrijving===
''Weg uit de ‘war on terror’'' is een portret van Alastair Crooke, een bemiddelaar tegen de stroom in, ingeleid door Libanon expert Robert Fisk. Crooke is een ex-MI6-agent in Beiroet die, middels het door hem opgerichte Conflicts Forum, probeert zijn ervaring te gebruiken om gesprekken op te zetten tussen het westen en de politieke islam. De camera’s, onder regie van [[Chai Locher]] volgen Crooke tijdens zijn werkzaamheden en bijeenkomsten voor het Conflicts Forum. In deze[[Tegenlicht]] documentaire probeert Alastair Crooke duidelijk te maken dat er juist met terroristen gepraat moet worden om een einde te kunnen maken aan terrorisme.  
''Weg uit de ‘war on terror’'' is een portret van Alastair Crooke, een bemiddelaar tegen de stroom in, ingeleid door Libanon expert Robert Fisk. Crooke is een ex-MI6-agent in Beiroet die, middels het door hem opgerichte Conflicts Forum, probeert zijn ervaring te gebruiken om gesprekken op te zetten tussen het westen en de politieke islam.  
 
De camera’s, onder regie van [[Chai Locher]] volgen Crooke tijdens zijn werkzaamheden en bijeenkomsten voor het Conflicts Forum. In deze ''[[Tegenlicht]]'' documentaire probeert Alastair Crooke duidelijk te maken dat er juist met terroristen gepraat moet worden om een einde te kunnen maken aan terrorisme.  


===Makers===
===Makers===
Regel 21: Regel 23:
Research [[Gijs Meyer Swantee]] en [[Chai Locher]]
Research [[Gijs Meyer Swantee]] en [[Chai Locher]]


Camera [Hans Fels]]
Camera [[Hans Fels]]


Camera interview Robert Fisk [[Wissam Abdel Khalek]]
Camera interview Robert Fisk [[Wissam Abdel Khalek]]
Regel 38: Regel 40:


[[VPRO]]
[[VPRO]]


===Achtergrondinformatie===
===Achtergrondinformatie===
''Weg uit de ‘war on terror’'' is niet alleen in Nederland vertoond, maar was ook internationaal een succes. De documentaire was genomineerd voor de Prix Italia 2009 Special Price for programs that effect social change. In 2010 is Chai Locher begonnen aan het maken van een vervolg. Wanneer deze klaar zal zijn is nog niet bekend.
''Weg uit de ‘war on terror’'' is niet alleen in Nederland vertoond, maar was ook internationaal een succes. De documentaire is genomineerd voor de [[Prix Italia]] 2009 Special Price for programs that effect social change. In 2010 is Chai Locher begonnen aan het maken van een vervolg. Wanneer deze klaar zal zijn is nog niet bekend.


''Weg uit de ‘war on terror’'' maakt deel uit van een speciaal ‘war on terror’ dossier bij ''Tegenlicht''.  
''Weg uit de ‘war on terror’'' maakt deel uit van een speciaal ‘war on terror’ dossier bij ''Tegenlicht''.  
 
----
[[Category:productielijst W]]
[[Category:productielijst W]]



Huidige versie van 28 mrt 2011 om 13:38

Periode2008
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte49'43
MediumTelevisie
Externe infoTegenlicht dossier


Beschrijving

Weg uit de ‘war on terror’ is een portret van Alastair Crooke, een bemiddelaar tegen de stroom in, ingeleid door Libanon expert Robert Fisk. Crooke is een ex-MI6-agent in Beiroet die, middels het door hem opgerichte Conflicts Forum, probeert zijn ervaring te gebruiken om gesprekken op te zetten tussen het westen en de politieke islam.

De camera’s, onder regie van Chai Locher volgen Crooke tijdens zijn werkzaamheden en bijeenkomsten voor het Conflicts Forum. In deze Tegenlicht documentaire probeert Alastair Crooke duidelijk te maken dat er juist met terroristen gepraat moet worden om een einde te kunnen maken aan terrorisme.

Makers

Regie Chai Locher

Regie interview Robert Fisk Daisy Mohr

Research Gijs Meyer Swantee en Chai Locher

Camera Hans Fels

Camera interview Robert Fisk Wissam Abdel Khalek

Geluid Charles Kersten

Montage Katharina Wartena, Eddy Zoutendijk en Daan Spruit

Productie Judith van den Berg

Eindredactie Jos de Putter en Doke Romeijn

Mixage Peter Stoel

Kleurcorrectie Ronald van Dieren

VPRO

Achtergrondinformatie

Weg uit de ‘war on terror’ is niet alleen in Nederland vertoond, maar was ook internationaal een succes. De documentaire is genomineerd voor de Prix Italia 2009 Special Price for programs that effect social change. In 2010 is Chai Locher begonnen aan het maken van een vervolg. Wanneer deze klaar zal zijn is nog niet bekend.

Weg uit de ‘war on terror’ maakt deel uit van een speciaal ‘war on terror’ dossier bij Tegenlicht.