A.S.H. World Wide Suicide

Uit B&G Wiki
Versie door Bas agterberg (overleg | bijdragen) op 29 mrt 2012 om 16:36
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode2002
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte56’53”
Mediumtelevisie

Shot


Beschrijving

A.S.H. staat voor Alt Suicide Holiday en is een nieuwsgroep, waarin mensen vanuit de hele wereld terecht kunnen om over zelfmoord te praten. Door middel van interviews met een aantal leden, wordt de vraag beantwoord wie deze mensen zijn en waarom ze elkaar op het Internet opzoeken. In de documentaire wordt duidelijk dat A.S.H. voor elk van hen een zeer verschillende betekenis heeft.

Deze documentaire is uitgezonden als aflevering van Dokwerk.

Makers

Regie Walter Stokman

Eindredactie Wim Schepens

Productie Ilse van Huisstede

Camera Jacko van ‘t Hof

Geluid Rik Meier

Montage Jan Langeveld, Walter Stokman

Geluidsnabewerking Hans Brouwer

Kleurcorrectie Ronald van Dieren

VPRO.

Achtergrondinformatie

De documentaire valt diverse keren in de prijzen. In 2002 wint Walter Stokman op het Nederlands Film Festival een Gouden Kalf voor de beste korte documentaire. In 2003 wint A.S.H world wide suicide een award voor de beste documentaire op het Brooklyn International Film Festival.

In de decembereditie van de Filmkrant 2002 zegt Walter Stokman over zijn idee achter de documentaire: "Mijn eerste aanleiding om me in dit onderwerp te verdiepen, was zeker voyeuristisch. Ik was razend nieuwsgierig naar hoe die mensen eruit zagen die die brieven achterlieten op het Internet. Dat was spannend. Maar zodra we contact hadden gemaakt, werd het toch meer dan dat. Ik wilde hun verhaal kennen. En wat ik vooral wilde weten: hoeveel pech moet je hebben in je leven om de zin van het leven in twijfel te trekken? Niet dat ik ASH World wide suicide heb gemaakt als een soort educatieve film. Het is meer: de ellende een gezicht geven."