André Accord

Uit B&G Wiki
Versie door Renekoenders (overleg | bijdragen) op 25 jul 2013 om 08:03
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
PersoonPlaceholder.png

NaamAndré Accord
GeborenOnbekend,
Functies Presentator, Omroeper
Bekend vanKukulkan, Clip Time
Periode actief1995 - heden

André Accord in de media
Oeuvre André Accord

Van 1995 tot 1998 is André Accord omroeper voor Teleac/NOT. Daarnaast presenteert hij een aantal televisie- en radioprogramma's en is hij stemacteur.


Jeugd en vroege werkzaamheden

Hij is geboren op Curaçao en komt op zijn achttiende naar Nederland om zijn havo af te maken. Op Curaçao heeft hij een goede jeugd en dat zet hij door in Nederland. Accord begint zijn televisiecarrière als figurant, via een castingbureau doet hij wat rolletjes. Iemand die hij kent van de productie en later werkzaam is bij Teleac/NOT benadert Accord voor een screentest voor presentator. Omdat televisie altijd al iets is wat hij wil gaan doen twijfelt hij geen moment en gaat er voor.


Televisiewerk

Voordat hij bij Teleac/NOT begint, werkt hij bij Joop van den Ende Producties. Tijdens zijn omroeptijd is Accord twee of drie keer per week te zien. In die tijd wordt hij begeleid vanuit de omroep, waar hij feedback krijgt van de regisseur. Het belangrijkste aan omroepen is volgens Accord dat het sprankelend op de kijker overkomt. Hij behoort tot de laatste lichting, daarna wordt het vervangen door een voice-over. Met zijn bekendheid weet André ontspannen om te gaan. Hij vindt het omroepen en presenteren heel leuk om te doen en haalt daar zijn plezier uit. Zelf wil hij de televisiegeschiedenisboeken ingaan als de omroeper met de “p-factor”, oftewel de positieve factor. Zijn ambitie binnen de omroep is presenteren en bezig te zijn in de mediawereld in de breedste zin van het woord, dus zowel met producties als het creëren van video, geluid, beeld en ook voor de camera staan. Programma’s die Accord presenteert zijn Kukulkan voor de TROS, wat qua formule veel weg heeft van Jules Unlimited, een productie van de VARA. Daarna presenteert hij voor de EO Clip time, een muziekprogramma waarin videoclips aan elkaar worden gepraat.


Radiowerk en muziek

Accord presenteert vijf jaar lang voor 3FM. Hier heeft hij als bijnaam Mr. Joy, wat is afgeleid van Enjoy het programma dat hij op 3 FM presenteert. Accord heeft een grote liefde en passie voor muziek In 1994 vertaalt dit zich in een Top 40 hit met zijn band T.O.C. Omdat iedereen uit de band op een gegeven moment zijn eigen weg gaat, blijft het bij één hit. Accord gaat op zijn eigen manier door met het maken van muziek. Zo maakt hij nu themagerichte liederen voor bedrijven. Daarbij helpt hij het bedrijf met het communiceren van een boodschap aan zijn werknemers. Als uitvoerend artiest geeft hij ook regelmatig voorstellingen. Hij zit in een schoolcircuit, waar hij voorstellingen voor jongeren geeft in het kader van culturele, kunstzinnige vorming. Daarnaast geeft hij rapworkshops, ook in het kader van cultuureducatie.


Stemacteur

Accord is stemacteur en spreekt stemmen in verschillende series op Nederland 3, Jetix en Nickelodeon in. Daarnaast is hij te horen als de vader van de prinses uit de Disneyfilm De prinses en de kikker. Hier is hij via een kennis ingerold. In 2006 heeft hij voor de grap meegedaan met een wedstrijd van de TROS Superster waar op zoek wordt gegaan naar een nieuwe presentator. Accord wordt derde van de twaalfhonderd deelnemers. Eén van de deelnemers spreekt stemmen in en op deze manier wordt Accord benaderd.


Ondernemer

In de loop der jaren bouwt hij zijn kennis op door cursussen te volgen, zoals Digital Desktop Video Producer aan de College of Multimedia (1999) en Muziek Management aan The Institute for Music Management Education and Research (2005).

Accord richt in 1995 zijn bedrijf X-ito Music op vanwaaruit hij zakelijke en culturele evenementen opluistert als presentator/entertainer. Tevens maakt hij 'musical experience' concepten voor bedrijven en educatieve of culturele instellingen. Zijn doel is om de aanwezigen naar huis te sturen met een glimlach en een blijvende indruk van de essentie van de bijeenkomst.