Eddy Becker

Uit B&G Wiki
Versie door Jberendsen (overleg | bijdragen) op 14 mei 2012 om 13:14
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Eddy Becker

NaamEddy Beuker
Geborenonbekend, 11 april 1947
Functies Presentator, Diskjockey
Bekend vanKwistig met muziek, Schatten en schieten, De Eddy-go-round-show
Periode actief1966 - heden
Werkt samen metSkip Voogd, Willem van Kooten
Media
Audio fragmentenAudio.png

Eddy Becker in de media
Oeuvre van Eddy Becker

Eddy Becker is een diskjockey, radio- en televisiepresentator, die wordt geboren als Eddy Beuker. Hij wil muzikant worden en na zijn middelbare schoolopleiding wordt hij zanger/gitarist (Eddy Jones) bij The Explosions. Later valt hij in als bassist en zanger bij Willy & His Giants. Het is niet wat hij er van verwacht en hij besluit diskjockey te worden.

Bij VARA's Popshow doet hij ervaring op. In 1966 wordt Eddy de opvolger van Harmen Siezen als nieuwslezer bij Radio Veronica. Wanneer er een tape ontbreekt op het zendschip moet hij live het ochtendprogramma Ook Goeiemorgen presenteren. De programmaleider ( Willem van Kooten) van Radio Veronica is zo tevreden met zijn uitzending dat hij het programma nog drie jaar mag blijven presenteren. Eddy krijgt daarbij de Radio achternaam Becker omdat het rijmt op "de man met de wekker".

Later zal hij, veelal samen met Rob Out, nog vele programma's voor Radio Veronica presenteren. In 1969 stapt hij over naar de VARA en een jaar later kiest hij voor de NCRV. Tussen 1970 en 1988 maakt hij muzikale televisieshows zoals Kwistig met muziek, Eddy ready go! en de The Eddy go round show. Via Radio Gooiland en Holland FM keert hij in 2001 terug naar Radio 192.

Hij doet een poging een nostalgisch tijdschrift genaamd Flashback op te zetten. Dit brengt hem binnen twee jaar financieel aan de rand van de afgrond. Daarnaast wordt er in Radar aandacht besteed aan de negatieve gevolgen die het faillissement voor de abonnees van het blad zou hebben. Deze negatieve ervaring doet hem besluiten zich nog alleen met presenteren bezig te houden. Tegenwoordig is hij regelmatig gastpresentator bij Radio Gelderland en Radio 5, en werkt hij als freelancer bij het ANP.