Henry Hekman

Uit B&G Wiki
Versie door Renekoenders (overleg | bijdragen) op 25 okt 2013 om 07:21
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)


Henry Hekman is een video-editor en vormgever.

Na diverse opleidingen (waaronder de fotovakschool) en beroepen rolt hij in 1986 per ongeluk in het vak van video-editor / schakeltechnicus en werkt bijna 11 jaar aan diverse televisieprogramma's en documentaires. Daarnaast maakt en ontwerpt hij leaders voor televisieprogramma's. Hij werkt onder meer aan programma's als: Advocaat van de duivel (VRT), Aktua, Aktua Export, TROS Radar, Te land, ter zee en in de lucht, De bal is rond, De eerste de beste, De verandering, Knoop in je zakdoek, Late night concert, Match & win, Vermist, Huis van de toekomst, Dit was het nieuws, Tien voor taal, Dierenmanieren, Leidsekade live, Triviant en Voetbal plus.

Hekman werkt verder mee aan Iona (een muziek documentaire 1992), Kind in twee werelden (Gouden Kalf beste documentaire 1993) en de videoclip Shalom from Holland. Hij schakelt en monteert tal van Teleac programma's. Voor Teleac en TROS monteert hij ook een aantal jaren de promo's en het overige eindregie werk.

Vooral muziek, drama en wetenschap hebben zijn interesse en het is dan ook niet verwonderlijk dat hij aan veel muziekprogramma's heeft gewerkt.

Hij werkt samen met programmamakers zoals: François Boulangé, Gerard Baars, Jack Gadellaa, Yvonne Habets, Raymond Haverlag, Nico Hiltrop, Ralph Inbar, Paul Molijn, Willem van Schaik en Chriet Titulaer.

Sinds 1995 is hij werkzaam als grafisch vormgever in het eigen bedrijf Huis-stijl. Als grafisch ontwerper werkt hij onder meer voor Allianz, AEC, Computer Security, F&B, Stiba, Milin en DierenPark Amersfoort.