Oebele: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
 
(2 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 18: Regel 18:
 
=== Beschrijving ===
 
=== Beschrijving ===
  
''Oebele is Hupsakee!'' Vrolijke liedjes over de bewoners van het graafschap Oebele, waar alles net even anders gaat. Centraal staat de OOOH, de Oebeler Omroep voor Ontspanning Hoera, en de presentatoren Aagje Ritsema en Koen de Graaf, ofwel Wieteke van Dort en Willem Nijholt. Zij zingen en dansen met het Overdonderend Overfraai Oebeler Omroepkoor, onder leiding van Henk van der Velde. De liedjes uit de serie zijn bekroond met een Edison in 1969.  
+
''Oebele is Hupsakee!'' Vrolijke liedjes over de bewoners van het graafschap Oebele, waar alles net even anders gaat. Centraal staat de OOOH, de Oebeler Omroep voor Ontspanning Hoera, en de presentatoren Aagje Ritsema en Koen de Graaf, ofwel [[Wieteke van Dort]] en [[Willem Nijholt]]. Zij zingen en dansen met het Overdonderend Overfraai Oebeler Omroepkoor, onder leiding van Henk van der Velde. De liedjes uit de serie zijn bekroond met een Edison in 1969.  
  
''Oebele'' verschijnt in 1968 voor het eerst op de televisie. Het wordt eens per maand op de zaterdagmiddag uitgezonden. In totaal zijn er 31 afleveringen gemaakt. Het is een van de eerste programma's waarin kinderen een belangrijke rol spelen. Kinderen komen op bezoek en sturen post, die wordt bezorgd door postbode Paulus.
+
''Oebele'' verschijnt in 1968 voor het eerst op de televisie. Het wordt eens per maand op de zaterdagmiddag uitgezonden. In totaal zijn er 31 afleveringen gemaakt. Kinderen komen op bezoek en sturen post, die wordt bezorgd door postbode Paulus.
  
 
=== Makers ===
 
=== Makers ===
  
Regisseur [[Bram Erkel]]
+
Regie [[Bram van Erkel]]
  
 
Montage [[Ruud vd Kley]]
 
Montage [[Ruud vd Kley]]
Regel 30: Regel 30:
 
Productie [[René Sleven]]
 
Productie [[René Sleven]]
  
Schrijver [[Harrie Geelen]]
+
Muziek [[Joop Stokkermans]]
  
Muziek [[Joop Stokkermans]]
+
Script [[Harrie Geelen]], [[Imme Dros]], [[Bram van Erkel]], [[Nick Nicholls]]
  
 
[[KRO]]
 
[[KRO]]

Huidige versie van 12 sep 2011 om 14:56

Periode1968 - 1971
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreKinderprogramma
Decennia1960-1969, 1970-1979
Lengte50'00"
MediumTelevisie
GalleryGallery
TriviaTrivia
Oebele titel.jpg Oebele.jpg


Beschrijving

Oebele is Hupsakee! Vrolijke liedjes over de bewoners van het graafschap Oebele, waar alles net even anders gaat. Centraal staat de OOOH, de Oebeler Omroep voor Ontspanning Hoera, en de presentatoren Aagje Ritsema en Koen de Graaf, ofwel Wieteke van Dort en Willem Nijholt. Zij zingen en dansen met het Overdonderend Overfraai Oebeler Omroepkoor, onder leiding van Henk van der Velde. De liedjes uit de serie zijn bekroond met een Edison in 1969.

Oebele verschijnt in 1968 voor het eerst op de televisie. Het wordt eens per maand op de zaterdagmiddag uitgezonden. In totaal zijn er 31 afleveringen gemaakt. Kinderen komen op bezoek en sturen post, die wordt bezorgd door postbode Paulus.

Makers

Regie Bram van Erkel

Montage Ruud vd Kley

Productie René Sleven

Muziek Joop Stokkermans

Script Harrie Geelen, Imme Dros, Bram van Erkel, Nick Nicholls

KRO

Cast

Aagje Ritsema - Wieteke van Dort

Koen de Graaf - Willem Nijholt

Paulus de Postbode - Ab Hofstee

Bello Billy Biggelaar - Rob de Nijs

Geesje Zoet - Marjan Berk

Augustus Rozegeur - Herman Vinck