Ranking the stars

Uit B&G Wiki
Versie door Kimenaig (overleg | bijdragen) op 12 sep 2016 om 14:23 (→‎Rel rond Patty Brard)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode2006-heden
Beschikbaar in archiefBeeld & Geluid
Genreamusement, spelprogramma
Decennia2000-2009, 2010-2019
Lengte40'13"
Mediumtelevisie

Ranking the stars (2006) titel.jpg Ranking the stars (2008).jpg

Ranking the stars (2010) titel.jpg Ranking the stars (2010).jpg

Beschrijving

Ranking The Stars is een amusementprogramma uitgezonden door BNN waarin bekende Nederlanders, met name uit de showbizz wereld, informatie over zichzelf blootgeven. Iedere aflevering zijn er tien bekende Nederlanders te gast waaraan een paar vragen worden gesteld over hun persoonlijkheid. De kandidaten moeten vragen als ‘Wie drinkt er het meest?’ en ‘Wie geeft er het meeste geld uit?’ beantwoorden door een ranglijst van 1 tot 10 op te stellen en daarin zichzelf en de andere kandidaten te plaatsen. Voorafgaand aan het programma heeft een panel bestaande uit honderd Nederlanders al een rangorde van de sterren opgesteld bij iedere vraag. De kandidaat waarvan de antwoorden uiteindelijk het meest overeenkomen met het lijstje van de panelleden, wint het spel. Hij of zij krijgt dan een prijs mee naar huis.

In 2015 laat Paul de Leeuw zich in Pauw ontvallen dat de mening van het volk niet wordt geraadpleegd, maar dat de antwoorden worden bedacht door de redactie. Hij benadrukt echter dat er niets is gescript in het programma.

Rel rond Patty Brard

Patty Brard is één van de vaste gezichten van het programma. In 2016 zet presentator Ajouad El Miloudi haar onderaan zijn lijst bij de vraag 'Naar wie zou een straat vernoemd moeten worden'. Volgens El Miloudi heeft Brard weinig voor de maatschappij betekent. Brard reageert verbolgen en noemt El Miloudi 'dom'. Paul de Leeuw neemt het voor Brard op. El Miloudi onthult later in De Volkskrant dat een opmerking van Brard uit het programma is geknipt. Zij zou hebben gezegd: 'Rot op naar je eigen land, ga terug naar Marokko. Wanneer pak je het vliegtuig?' Eindredacteur Pim Castelijn bevestigt dit.

Makers

Presentator Paul de Leeuw (2006-2008, 2009-2016), Sophie Hilbrand (2009), Sander Lantinga (2009)

BNN E.V.A. Media (2009-2010) BNN MediaLane (2015-2016)

Achtergrondinformatie

Van 2006 tot 2008 presenteert Paul de Leeuw het programma, maar omdat hij zich meer op zijn programma Mooi! Weer de Leeuw wil richten, wordt het duo Sophie Hilbrand en Sander Lantinga benaderd. Zij hebben eerder samen het programma Kebab TV live gepresenteerd, wat een grote misser blijkt te zijn. In een interview voor de Telegraaf laat Lantinga weten dat hij zich geen zorgen maakt dat dit bij Ranking the stars ook mis zal lopen. “De formule van Kebab TV was niet zo goed. Het format van Ranking the stars is juist ijzersterk.” Beide presentatoren zijn eerder deelnemer geweest in het programma, dus ze weten wat ze te wachten staat.
De kijkcijfers vallen echter lager uit en in het seizoen 2009-2010 keert Paul de Leeuw terug als presentator.