Stephen Emmer: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina: {{ Infobox Persoon | illustratie = StephenEmmer.jpg | naam = Stephen Roger Emmer | geboorte_datum = 28 januari 1958 | geboorte_plaats = Amsterdam | overlijden_datum = | over...)
 
Regel 16: Regel 16:
 
| catalogus = [[Stephen Emmer in de media]]
 
| catalogus = [[Stephen Emmer in de media]]
 
}}
 
}}
 +
 +
Stephen Emmer leert in Suriname gitaar spelen en speelt op jonge leeftijd al in diverse schoolbands. In de jaren zeventig speelt hij in verschillende bands. In 1979 speelt hij gitaar in de Minny Pops, een band die avantgardemuziek maakt.
 +
In 1980 is Emmer mede-oprichter en hoofdredacteur van muziektijdschrift Vinyl. Tevens begint zijn omroepcarrière bij de VPRO waar hij presentator en samensteller wordt van het radioprogramma [[Radionome]]. De journalistieke kant van het werk bevalt hem minder dan het musiceren en in 1982 besluit hij weer als muzikant aan de slag te gaan. Een instrumentale soloplaat verschijnt (Vogue Estate) en Emmer gaat weer in bands spelen.
 +
Aan het eind van de jaren tachtig besluit Emmer zich meer te gaan toeleggen op muziek voor films, documentaires,  televisieprogramma’s en reclamespotjes. Hij wordt de eerste in-house componist van de NOS. Verder maakt hij muziek voor vrijwel alle zendgemachtigden in Nederland. Het meest bekend is zijn werk voor het [[Journaal|NOS Journaal]] en [[RTL Nieuws]].
 +
In 2004 neemt Emmer in samenwerking met Broadcast Magazine het initiatief tot de Nederlandse Muziek- en Sounddesign Award, een jaarlijkse vakprijs voor de beste tunes op tv, radio en in reclames.
 +
In 2007 wordt de CD Recitement uitgebracht waarop Stephen Emmer muziek combineert met voorgedragen literaire stukken door bekende mensen. Nieuwslezeres [[Sacha de Boer]] werkt hieraan mee.
  
 
[[Category:personen|Emmer, Stephen]] [[Category:Componist |Emmer, Stephen]] [[Category:Muzikant |Emmer, Stephen]]
 
[[Category:personen|Emmer, Stephen]] [[Category:Componist |Emmer, Stephen]] [[Category:Muzikant |Emmer, Stephen]]

Versie van 14 okt 2008 om 08:01


NaamStephen Roger Emmer
GeborenAmsterdam, 28 januari 1958
Functies componist, muzikant
Bekend vanjingles van Journaal, RTL Nieuws, RTL Boulevard, Per seconde wijzer ...
Periode actief1980-heden
TriviaZoon van nieuwslezer Fred Emmer
Externe infoEmmers bedrijf eStation

Stephen Emmer in de media
Oeuvre Stephen Emmer

Stephen Emmer leert in Suriname gitaar spelen en speelt op jonge leeftijd al in diverse schoolbands. In de jaren zeventig speelt hij in verschillende bands. In 1979 speelt hij gitaar in de Minny Pops, een band die avantgardemuziek maakt. In 1980 is Emmer mede-oprichter en hoofdredacteur van muziektijdschrift Vinyl. Tevens begint zijn omroepcarrière bij de VPRO waar hij presentator en samensteller wordt van het radioprogramma Radionome. De journalistieke kant van het werk bevalt hem minder dan het musiceren en in 1982 besluit hij weer als muzikant aan de slag te gaan. Een instrumentale soloplaat verschijnt (Vogue Estate) en Emmer gaat weer in bands spelen. Aan het eind van de jaren tachtig besluit Emmer zich meer te gaan toeleggen op muziek voor films, documentaires, televisieprogramma’s en reclamespotjes. Hij wordt de eerste in-house componist van de NOS. Verder maakt hij muziek voor vrijwel alle zendgemachtigden in Nederland. Het meest bekend is zijn werk voor het NOS Journaal en RTL Nieuws. In 2004 neemt Emmer in samenwerking met Broadcast Magazine het initiatief tot de Nederlandse Muziek- en Sounddesign Award, een jaarlijkse vakprijs voor de beste tunes op tv, radio en in reclames. In 2007 wordt de CD Recitement uitgebracht waarop Stephen Emmer muziek combineert met voorgedragen literaire stukken door bekende mensen. Nieuwslezeres Sacha de Boer werkt hieraan mee.