Ushi & van Dijk

Uit B&G Wiki
Versie door Mvkooij (overleg | bijdragen) op 17 nov 2011 om 16:12
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode1999-2002
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genreamusement
Decennia1990-1999,
2000-2009
Lengte25'00
Mediumtelevisie


Beschrijving

Het programma is opgebouwd uit twee delen. In het ene deel speelt Wendy van Dijk de Japanse journaliste Ushi en in het andere deel gaat ze samen met een bekende Nederlander een grote fan verrassen.

Wendy van Dijk neemt in dit laatste gedeelte een bekende Nederlander te grazen door zichzelf te vermommen als een karakter zonder naam. Vervolgens vraagt zij de bekende Nederlander of hij/ zij drie keer vermomd de confrontatie wil aangaan met een grote fan.

Wanneer Wendy van Dijk in het andere gedeelte van het programma een pruik op zet, een paar neptanden indoet en haar zwarte bril opzet is zij Ushi Hirosaki. Als Japanse journaliste met een beperkte Engelse woordenschat neemt zij een serie nationale en internationale artiesten in de maling. De vragen zijn vaak dermate stupide dat een gewone sterveling nooit zou antwoorden.

De buitgewoon innemende Ushi weet met haar onderdanige charmes het onderste uit de kan te halen. In nep-Japans overlegt zij met haar compagnon, de echte Japanner Hiromi Tojo. Als Ushi na een interview Wendy van Dijk blijkt te zijn, is menig geïnterviewde zichtbaar verrast. De frêle Van Dijk weet in 2009 wederom de aandacht op zich te richten met een opmerkelijke vermomming. Als de corpulente Antilliaanse sterreporter Lucretia Martina misleidt ze knap gespeeld een schare BN'ers. De schreeuwerige Lucretia maakt haar debuut in het amusante Ushi & Dushi. In 2010 kruipt Van Dijk opnieuw in de huid van een typetje om samen met Chiel Montagne menig Nederlandse zanger in de maling te nemen. Dit resulteert in het programma Ushi & Loesie. Een jaar later zijn de typetjes Dushi en Loesie verdwenen en neemt zij de rol in van de familie Leenders.

Makers

Presentatie Wendy van Dijk

Producent John de Mol, Karin de Groot

Gedelegeerd Producent Karin de Groot, Annette de Vries

Uitvoerend Producent Rob van der Vleugel

Redactie Yolanda van der Linden, Annette Bakker, Priscilla Tular

Regie David Lipschits, Roel van Schagen

Endemol

SBS6