Voices of Bam

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Clausule (Overleg | bijdragen) op 16 nov 2010 om 00:02 (linkfix)

Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2006
Beschikbaar in archief
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte1’29’06”
MediumTelevisie
TriviaTrivia
Externe infoWebsite SurfmediaBeschrijving

In december 2003 legde een aarbeving de stad Bam in Iran in Puin. Niemand weet precies hoeveel mensen om het leven kwamen, men schat dat er minimaal 30.000 doden waren. Een jaar na de aardbeving ging Aliona van der Horst er op uit om te kijken hoe de inwoners van Bam hun leven weer hebben opgepakt en wat voor impact de aardbeving heeft gehad op hun leven.

Aan de hand van foto’s die onder het puin uit zijn gehaald praten de overlevenden met hun verloren dierbaren en vertellen hun verhaal. Een weduwe die overweegt te hertrouwen maar nog in de rouw is, vraagt haar man om een teken. Twee geliefden die na elf jaar eindelijk mogen trouwen, omdat de moeder door de aarbeving inzag dat het leven te kort is voor dit soort onenigheid. Vijf kinderen die zonder hun ouders door moeten en alleen nog een foto hebben om aan het kleine broertje te laten zien. Een man die levend uit het puin kwam, maar zijn vrouw en twee dochtertjes niet. De man die foto’s voor de overlevenden opknapt.

De camera toont de stad, het puin, hoe de inwoners werken, herbouwen, verwerken, rouwen. Voor veel mensen hield het leven de dag van de aardbeving op, maar het leven gaat voor de overlevenden gewoon door. Er wordt getoond hoe de overlevenden hun leven weer voortzetten en opbouwen vanuit de puinhopen.

Voices of Bam is gemaakt in het kader van Holland Doc

Makers

Regie Aliona van der Horst, Masja Ooms

Regie-assistent Noliss Nio

Scenario Aliona van der Horst

Camera Masja Ooms, Nina da Costa

Geluid Rick Meijer

Montage Stefan kamp

Montage adviezen Albert Elings, Eugenie Jansen

Geluidsontwerp en mix Jeroen Goeijers

Muziek Harry de Wit

Tolk Noliss Nio

Productie Nederland Laura Bronkers

Productie Zeppers Film & TV

Producent Frank van den Engel

Eindredactie NPS Cees van Ede


NPS