Connie Palmen, tussen feit en fictie

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2008
Beschikbaar in archiefBeeld en geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte35”23”
MediumTelevisieBeschrijving

Connie Palmen, tussen feit en fictie is een biografische documentaire waarin een portret wordt geschetst van het leven van schrijfster Connie Palmen. Onderwerpen die aan bod komen zijn haar jeugd in Limburg, het katholicisme wat belangrijk voor haar was en waar haar leven onlosmakelijk mee verbonden was, haar liefde voor Duitse Schlagers, de altijd aanwezige drang om op de voorgrond te staan en mensen te vermaken, lezen en schrijven, school, omgang met vrienden en vriendinnen en haar doorbraak op vijfendertig jaar met haar boek ‘De wetten’.

De verschillende onderwerpen in deze afleveringen worden ondersteund en toegelicht middels archiefmateriaal en recent afgenomen interviews met familieleden en vrienden van Connie. Zo zien we o.a. de moeder van Connie, de twee broers van Connie, jeugdvrienden en de oud leraar Nederlands van Connie. Naast deze interviews en het archiefmateriaal horen we Duitse Schlagers.

Makers

Regie & Camera Monique Nolte

Productie Jorge van der Heijden & Hedy Uilenberg

Camera

Geluid Donald Landesbergen

Muziek Jeroen Kuitenbrouwer

Audio montage Danny Prent

Montage Paul Vleeshouwers

Commentaar Philip Freriks

Eindredactie Marc Josten

KRO


Achtergrond informatie

Connie Palmen, tussen feit en fictie is een aflevering van het programma Profiel van de KRO. De titel van deze aflevering, ‘tussen feit en fictie’, slaat op de overeenkomsten tussen het leven van Connie en dat van de personages in haar eerste twee romans. Na aanleiding van deze aflevering van KRO Profiel is een interview gehouden met Connie over het profiel wat de KRO over haar gemaakt heeft. Dit interview is te bekijken op de web pagina van de KRO.,,,