International TV Design Colloquium '76

Uit B&G Wiki

Het International TV Design Colloquium '76 is een initiatief van de Stichting Film en Wetenschap en de NOS en wordt gehouden van 3 tot 6 mei in Utrecht.

NOS-directeur Erik Jurgens opent de bijeenkomst. Frans van der Aa, Hoofd van NOS Ontwerp houd daarna een inleidend betoog. Jan van der Does is de voorzitter van het evenement.

Onderwerp van het symposium is de vraag hoe grafici, decorontwerpers en technici om moeten gaan met nieuwe technologische ontwikkelingen, met name chroma-key. Men is het er over eens dat tussen de drie disciplines nauwe samenwerking gewenst is, wil men tot een mooie en bijzondere productie komen. Er worden verschillende lezingen gehouden, onder andere door Roland de Groot en Freek Biesiot en er zijn enkele paneldiscussie over verschillende onderwerpen.

Van de NOS doen de volgende grafici, decorontwerpers en technici mee aan het colloquium:
Kal Beerends (grafisch ontwerper), Rob van den Berg (grafisch ontwerper), Roland de Groot (decorontwerper), Frits Paeper (schakeltechnicus), Frank Rosen (decorontwerper), Peter Rump (videotechnicus), Wim Nieuwenhuis (manager technici).
Verder zijn er deelnemers uit Groot-Brittannië, voormalig Joegoslavië, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Polen, België, Oostenrijk en Ierland.

De organisatie van het colloquium bestaat uit medewerkers van de Stichting Film en Wetenschap:Evert van den Aker en Theo Hoegen en uit medewerkers van de NOS: Freek Biesiot, Han van den Broek, Jeroen van Dael, Jan van der Does, Hans Hulscher, Peter de Jong, Paul Koop, Kees Noort, Tonny Tersteeg en Ruud van der Veen.