Ja ik wil... Rutte

Uit B&G Wiki
Periode2010
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreShowprogramma,
Spelprogramma
Decennia2010-2019
Lengte55'49"
MediumTelevisie

Ja ik wil... Rutte (2010) titel.jpg Ja ik wil... Rutte (2010).jpg

Beschrijving

In dit live programma wordt gezocht naar een partner voor de vrijgezelle VVD-politicus Mark Rutte, mogelijk de nieuwe premier van Nederland. Zeven vrouwen en één man strijden in diverse opdrachten om de titel first lady/man. Een jury bepaalt welke drie kandidaten door gaan naar de finale, waarna het publiek via sms de winnaar aanwijst. Hij/zij zal samen met BNN-presentator Filemon Wesselink een ontmoeting hebben met Mark Rutte, welke te zien zal zijn in de Madiwodovrijdagshow.

In de eerste ronde moeten (politieke) kennisvragen beantwoord worden. Daarna krijgen ze van de juryleden een aantal vragen voorgelegd over hun eventuele relatie met Rutte. In de laatste ronde moeten de overgebleven kandidaten zogenaamd koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima en andere hooggeplaatste gasten aan het diner vermaken, terwijl Rutte is weggeroepen.

Aan de hand van (snel gemonteerd) archiefmateriaal en op basis van uitspraken van een medium, een relatiedeskundige en een astroloog, wordt een profiel geschetst van VVD-fractievoorzitter Mark Rutte: hij houdt van (klassieke) muziek, is lief maar kan dominant zijn, hij is rationeel én gevoelig. Volgens de 'deskundigen' zoekt hij een vrouw die ambitieus is, hem uitdaagt maar ook zorgzaam is. Het kan zijn dat hij homoseksueel is.

Makers

Presentatie Sophie Hilbrand

Endemol in opdracht van BNN

Achtergrondinformatie

Het programma is een van de experimentele programma's die worden uitgezonden in de TV Lab -themaweek van Nederland 3. Programmamakers krijgen de kans om vernieuwende programma's aan het Nederlandse publiek te tonen. De kijkcijfers en het oordeel van een grootschalig kijkerspanel bepalen mede of de pilot voldoende aanleiding geeft voor een vervolgserie.