Klassewerk

Uit B&G Wiki
Periode1972-1989
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid Archief
GenreJeugdprogramma
Decennia1970-1979,
1980-1989
MediumTelevisie
TriviaTrivia
Externe infoKlassewerk KRO geschiedenis


Titel 1984 Shot

Beschrijving

Klassewerk is een jeugdprogramma van de KRO dat vanaf oktober 1972 tot november 1989 een aantal keer per maand op een zaterdagmiddag uitgezonden is. In dit spelprogramma nemen 2 lagere scholen het tegen elkaar op met diverse spellen. Dit is ‘werk’ waarvoor ze punten kunnen verdienen op verschillende gebieden als sport, algemene ontwikkeling en creativiteit. De spellen krijgen dan ook allerlei toepasselijke namen: muziekwerk, gekkenwerk, kunst en vliegwerk, werk in uitvoering en denkwerk.

De winnende school van het seizoen maakt een ‘leerzame reis’ naar het buitenland, waarin bezienswaardigheden over het land en cultuur worden getoond. De buitenlandse reis wordt in een aparte aflevering getoond, Klassewerk Internationaal.

In eerste instantie wordt het programma gepresenteerd door Eveline Velsen en Bram van Erkel. Na zes jaar wordt de presentatie overgenomen door Hans van Willigenburg, en is de muzikale begeleiding in handen van Tonny Eyk.

In totaal zijn er 134 afleveringen van Klassewerk gemaakt over een periode van 17 jaar.

Makers

Presentatie Bram van Erkel (1972-1978), Eveline Velsen, Hans van Willigenburg (1978-1989), Eveline Branbergen, Antoinette van Brink

Muziek Casey and The Pressure Group, Tonny Eyk

Productie Piet van Hest, René Sleven

Regie Nan de Vries, Jop Pannekoek, Fred Rombouts, Nico Hiltrop, Enno van Tulder, John van de Rest, Genevieve Hermans

KRO