Op zoek naar Evita

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2007
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreAmusement, Showprogramma
Decennia2000-2009
Lengte55'00
Mediumtelevisie
LeaderAuditierondeDe juryDe live show

Beschrijving

Een groots opgezette talentenjacht in de trend van Idols gepresenteerd door Frits Sissing. Ditmaal is de hoofdprijs de hoofdrol in de musical Evita van Joop van den Ende Theaterproducties. Een door Joop van den Ende samengesteld panel, bestaande uit theaterproducent Erwin van Lambaart en acteurs Pia Douwes, Peter van de Velde en Willem Nijholt, beoordelen de kandidaten op basis van talent, motivatie en karakter. Joop zelf heeft gedurende het programma een adviserende rol.

De reeks begint met twee afleveringen over de auditievoorrondes en de opleiding die de geselecteerde auditanten krijgen op de Evita Academy, waar ze o.a. door Willem Nijholt getraind worden op het gebied van stem, beweging en acteren. Vervolgens strijden tien geselecteerde vrouwen (Anne, Babette, Brigitte, Marjolein, Marleen, Sabina, Sophie, Suzan, Tineke en Wieneke) in acht afleveringen om de hoofdrol in de musical. Het publiek beslist uiteindelijk wie de winnaar wordt en dus de hoofdol zal gaan vertolken in de Nederlandstalige versie van de musical Evita van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice.

Makers

Producent Reinout Oerlemans, Vincent ter Voert

Gedelegeerd producent Mark Zegeling

Presentatie Frits Sissing

Eindredactie Michiel van der Hoeven

Samenstelling Maurice Wijnen

Productieleiding Jikke van der Krieke, Roene Rooyens

Productie Robbert Bruijs

Camera Maurice Gubbels

Regie Marc Pos

Achtergrondinformatie

Op zoek naar Evita is gebaseerd op de BBC-talentenjacht "How do you solve a problem like Maria", waarin het onbekende talent Connie Fischer de hoofdrol bemachtigde in de musical The Sound of Music. De zoektocht naar Evita is in Nederland zo succesvol dat het programma vervolging krijgt: in 2008 wordt er gezocht naar nog onbekend mannelijk musicaltalent in Op zoek naar Joseph.