Op zoek naar Joseph

Uit B&G Wiki
Periode2008
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreAmusement, Showprogramma
Decennia2000-2009
Lengte55'00
Mediumtelevisie
Externe infoOp zoek naar Joseph


LeaderPanelDe finalistenDe winnaar in de felbegeerde dromenjas

Beschrijving

Na het grote succes van Op zoek naar Evita gaat het panel, ditmaal bestaande uit Erwin van Lambaart, Pia Douwes, Paul de Leeuw en Willem Nijholt, voor de tweede keer op zoek naar nieuw musicaltalent. In deze reeks wordt er gestreden om de mannelijke hoofdrol in de kleurrijke musical "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat". De reeks begint met twee afleveringen over de auditievoorrondes en de opleiding die de geselecteerde auditanten krijgen op de Joseph Academy. Hier worden ze door onder andere Willem Nijholt, Paul de Leeuw en Pia Douwes getraind op het gebied van stem, beweging en acteren.

Vervolgens strijden elf mannen (Adriaan, Amir, Baer, Freek, Hein, John, Mathijs, Remko, Robbert, Robin en Roy) in acht liveshows om die felbegeerde hoofdrol. Het publiek beslist uiteindelijk wie de winnaar wordt en dus de rol van Joseph zal gaan vertolken in de Nederlandstalige versie van de musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice.

Makers

Producent Eyeworks

Presentatie Frits Sissing

Productie Stephan Warnik, Michiel van der Hoeven, Roene Rooyens, Carolien Smit, Claudia Vermeulen

Eindredactie Rosemarijn Schulte, Peter Blom, Marcel Kuijer

Regie Pelle Wybenga

Camera Harm Griekspoor

Samenstelling Maurice Wijnen

AVRO

Achtergrondinformatie

Op zoek naar Joseph wordt na een spannende strijd gewonnen door Freek Bartels. Het oranje kostuum waarin hij schittert tijdens de live-shows is tentoongesteld in de Beeld en Geluid experience.

De finaleshow wordt in 2009 genomineerd voor een Beeld en Geluid Award in de categorie Amusement Showprogramma's.