Op zoek naar Mary Poppins

Uit B&G Wiki
Periode2009-2010
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreAmusement,
Showprogramma
Decennia2000-2009,
2010-2019
Lengte55'00
MediumTelevisie

Op zoek naar Mary Poppins (2009-2010) titel.jpg Op zoek naar Mary Poppins (2009-2010).jpg

Op zoek naar Mary Poppins (2009-2010)2.jpg Op zoek naar Mary Poppins (2009-2010)3.jpg

Beschrijving

Deze groots opgezette talentenjacht, in de trend van Idols, wordt gepresenteerd door Frits Sissing. Ditmaal is de hoofdprijs de hoofdrol in de musical Mary Poppins van Joop van den Ende Theaterproducties. Een panel, bestaande uit theaterproducent Erwin van Lambaart en acteurs Pia Douwes, Thom Hoffman en Willem Nijholt, beoordeelt de kandidaten op basis van talent, motivatie en karakter.

De reeks begint met twee afleveringen over de auditievoorrondes en de opleiding die de geselecteerde auditanten krijgen op de Mary Poppins Academy. Hier worden ze onder andere door Willem Nijholt getraind op het gebied van stem, beweging en acteren. Vervolgens strijden tien geselecteerde vrouwen in acht afleveringen om de hoofdrol in de musical. Deze afleveringen bestaan uit twee delen. In het eerste deel zijn de optredens van de (overgebleven) kandidaten te zien, na elk optreden geeft het panel commentaar. Tijdens deze optredens kunnen de kijkers via de telefoon stemmen op hun favoriet. In het tweede deel wordt besloten wie er naar de 'sing-off' moet. De twee kandidaten met de minste stemmen nemen het tegen elkaar op. Nijholt beslist uiteindelijk wie er door mag gaan.

In de allerlaatste aflevering beslit het publiek wie de winnaar wordt en dus de hoofdol zal gaan vertolken in de Nederlandstalige versie van de musical. Noortje Herlaar wint het programma en mag in de huid van de lieve nanny Mary Poppins kruipen.

Makers

Presentatie Frits Sissing

Productie Martijn Ninkeula, Sharon van der Leur

Productieleiding Joyce Casteelen

Producent Sander Emmering, Remco Garcia

Gedelegeerd producent Michiel van der Hoeven

Regie Phil Williams

Redactie Nicolien Kool, Martijn Weerink

Eindredactie Rosemarijn Schulte

Eyeworks in opdracht van de AVRO

Achtergrondinformatie

Op zoek naar Mary Poppins is gebaseerd op de BBC-talentenjacht How do you solve a problem like Maria, waarin het onbekende talent Connie Fischer de hoofdrol bemachtigde in de musical The Sound of Music. De zoektocht naar Mary Poppins komt voort uit het succes van de programma's Op zoek naar Joseph en Op zoek naar Evita.