Pipo in West-Best

Uit B&G Wiki
Periode1980
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreKinderprogramma
Decennia1980-1989
Lengte23'00
MediumTelevisie

Pipo in west-best (1980) titel.jpg Pipo in west-best (1980).jpg

Beschrijving

Pipo is de beroemdste televisieclown van Nederland. Al in 1958 komt de door Wim Meuldijk bedachte figuur voor het eerst op de beeldbuis met korte verhaaltjes. Hij beleeft zijn avonturen samen met zijn vrouw Mammaloe, dochtertje Petra, zusje Plom en natuurlijk zijn grootste vriend Klukkluk, de indiaan. Pipo wordt tegengewerkt door de boeven Snuf en Snuitje. Op zijn reizen komt hij in de raarste landen en ontmoet hij vreemde fantasiefiguren. De avonturen van Pipo de Clown zijn ook uitgebracht op elpees en in boekvorm.

Pipo in West-Best gaat over de avonturen van Pipo in het wilde westen en is de laatste serie die de VARA uitzendt. Pipo trekt in deze serie met zijn familie naar het "Tamelijk Wilde Westen" om de familie van de indiaan Klukkluk van een stel boeven te verlossen.

Makers

Productie Edwin Prins

Regie Nico Knapper

Scenario Wim Meuldijk

VARA

Cast

Pipo - Cor Witschge

Mammaloe - Marijke Bakker

Plom - Janine van Wely

Klukkluk - Herbert Joeks

Smoky Spaai - Michiel Kerkbosch

Big Boss Billy Bulk - Piet Römer

Knersende Vlerk - Frits Hassoldt

Achtergrondinformatie

In 1980 besluit de omroep het programma stop te zetten, het is te duur geworden. Zonder enig afscheid of teken van waardering voor de schrijver eindigt het contract met de VARA. Eind jaren negentig vindt er een opleving plaats van Pipo en in 2003 leidt dat zelfs tot de Endemol-film Pipo en de p-p-parelridder.