Rijk aan revoluties

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2008
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte34'35"
Mediumtelevisie
Externe infoKRO Profiel


Beschrijving

Portret van Derk Sauer, die van jongs af aan probeert het socialistische denken te verspreiden om vervolgens verschillende Russische mediabedrijven op te richten en multimiljonair te worden. Sauer beantwoordt vragen over de schijnbare tegenstelling van zijn socialisme en het multimiljonair zijn en over zijn aandeel in de revoluties die in zijn studententijd gaande waren. Hij weidt uit over hoe hij Independent Media heeft opgericht, welke risico’s horen bij een onafhankelijk mediabedrijf, hoe zijn zoons in Rusland worden opgevoed, yoga en zijn levensvisie, hoe hij vroeger demonstreerde tegen de Vietnamoorlog en over een documentaire die hij maakte tijdens de krakersrellen bij de kroning van koningin Beatrix.

In deze documentaire zijn onder andere interviews met Derk Sauer, passages uit zijn documentaire Koninkrijk voor een huis en oude foto’s van Sauer te zien.

Makers

Samenstelling Hans Hermans

Productie Jorge van der Heijden, Nelleke Koen, Hedy Uilenberg

Camera Tijn van Neerven

Geluid Thanassis Pliakis

Montage en Leader-ontwerp Paul Vleeshouwers

Stem Philip Freriks

Leadermuziek Jeroen Kuitenbrouwer

Audiomixage Philip Klees

Eindredactie Marc Josten

KRO

Achtergrondinformatie

Aflevering uit de documentaireserie Profiel. De interviews in de documentaire zijn vlak voor de Russische verkiezingen van 2008 opgenomen. In het extra beeldmateriaal op de site van de serie Profiel wordt hierover verder uitgeweid. Sauer geeft hierin zijn visie op de huidige Russische politiek. In de documentaire zelf komt dit niet aan bod.